Radio Suomipopin kuulijat ovat äänestäneet Suomen juhlavuoden kunniaksi kaikkien mahdollisten musiikintekijöiden joukosta sata suomalaista ikonia. Listaa on käyty läpi radiossa päivittäin heinäkuusta alkaen, ja se huipentui Suomipopilla tänään, kun selvisi, että kaikkien aikojen suomalainen ikoni on Pate Mustajärvi. Hopeasijalle ylsi Cheek ja kolmossijan sai Juice Leskinen. Ääniä keväällä alkaneessa äänestyksessä annettiin kaiken kaikkiaan noin 10 000.

”Tämä huomionosoitus löi meikäläisen aivan ällikällä. Että oikein ikoni! Se tuntuu kieltämättä huikealta, etenkin kun äänestäjät ovat radion kuuntelijoita ja on vielä Popedan 40-vuotisjuhlavuosikin. En osaa sanoa muuta kuin että iso kiitos kaikille”, kaikkien aikojen suomalaiseksi ikoniksi valittu Pate Mustajärvi sanoo.

”Patella on järkälemäinen säteily ja kaikki tietävät, että hän on luonut uransa työmiehenä. 40 vuotta musiikkia ilman valituksia tai voivotteluja mistään asiasta – pakkohan sen on jossain näkyä! Ei tämä sijoitus sitä paitsi pelkkiin levyjulkaisuihin perustu. Popedan keikoilla on taatusti tekemistä menestyksen kanssa. Popedan keikalle mennään katsomaan Popedaa, ei lattiaa tai kattoa”, sadan ikonin listan Radio Suomipopilla esitellyt musiikkitoimittaja Klaus Flaming sanoo.

Flamingin mukaan sadan artistin listasta tuli juuri sellainen kuin pitikin.

”Yllätystä oli ehkä siinä, kuinka paljon kärjen tuntumassa oli vasta tällä vuosituhannella esiin tulleita nimiä. Vastavuoroisesti mukana toki oli myös unohtuneempia, edesmenneitäkin hahmoja.” 

Koko lista käydään alusta loppuun läpi Radio Suomipopilla itsenäisyyspäivänä aamusta lähtien. Kärkibiiseihin päästään käsiksi iltakuuteen mennessä, parahiksi ennen Linnan juhlia. Listan voi kuunnella myös audiosisältöpalvelu Suplasta.

Katso video! Klaus Flaming ja Sami Kuronen saivat kunnian ojentaa Mustajärvelle palkintotaulun. Mykistynyt Mustajärvi ei meinannut saada sanaa suustaan.