Tiedotusvälineille 6.4.2017 

Oikotie Työpaikat on toteuttanut yhteistyössä SuoraTyön kanssa keikkatöihin keskittyvän Oikotie Keikkatyöt -markkinapaikan. Oikotie Keikkatyöt -palvelusta voi hakea keikkaluontoiselle työlle tekijää ja työnantajavelvollisuudet hoituvat kätevästi SuoraTyön palvelun kautta.  

Kotitaloudet toimivat yhä useammin työnantajina ja keikkaluonteisten töiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Sitran mukaan noin 35 % työntekijöistä työskentelee niin sanotuissa epätyypillisissä työsuhteissa – yhä useampi myös omasta valinnastaan. 

”Oikotie Keikkatyöt -palvelulla haluamme luoda Suomeen markkinapaikan, jossa keikkatyön haku ja työntekijän palkkaus on helppoa ja työnantajavelvoitteet hoituvat todella vaivattomasti lyhyissäkin työsuhteissa”, Oikotie Työpaikkojen liiketoiminnasta vastaava johtaja Joonas Pihlajamaa sanoo.

Vuosi sitten tammikuussa keikkatöitä tehtiin SuoraTyön palvelun kautta 28 000 tuntia. Tämän vuoden helmikuussa määrä oli jo 228 000 tuntia. 

”Työn tekemisen kulttuuri muuttuu. Joustavaa ja monimuotoista työtä voi tehdä silloin, kun itselle sopii, vaikka 20 minuutin jaksoissa. Keikkatyöt-palvelun kautta tilatun työn tekijöillä on oikeusturva kunnossa ja työstä kertyy myös eläkettä”, SuoraTyön toimitusjohtaja Jani Laatikainen toteaa. 

Oikotie Keikkatyöt ei keskity mihinkään yksittäiseen toimialaan, vaan kyseessä on kaikkien alojen osaajille avoin markkinapaikka. Palvelun kohderyhmiä ovat esimerkiksi kunnat, kotitaloudet, taloyhtiöt, urheiluseurat, matkailuyritykset. Esimerkiksi yksinyrittäjät voivat palkata sijaisen vain tarvitsemakseen ajaksi. 

Työnhakija voi jättää palveluun osaajaprofiilin ja hakea Oikotie Keikkatyöt -palvelussa ilmoitettuja töitä. Palvelussa ilmoitettujen työpaikkojen palkanmaksu sivukuluineen ja vakuutuksineen hoidetaan SuoraTyön kautta, eli työntekijä saa palkan asianmukaisesti maksettuna ja on työsuhteen ajan vakuutettu. 

Työn teettäjä saa palvelun kautta työsuhdetta koskevat vakuutukset heti voimaan ja ainoastaan työsuhteen vaatimalle ajalle ilman minimimaksuja. Työn teettäjä pystyy hoitamaan myös työnantajan velvollisuuksiin kuuluvat maksut helposti ja vaivattomasti yhdellä verkkomaksulla. Työnantaja voi myös ilmoittaa työpaikasta Oikotie Keikkatyöt -palvelussa sekä etsiä keikkatöistä kiinnostuneita osaajaprofiileja.

Palvelu löytyy osoitteesta oikotie.fi/keikkatyöt

   

Lisätiedot: 

Hanna Johde, viestintäjohtaja, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977, hanna.johde@sanoma.com
Jani Laatikainen, toimitusjohtaja, SuoraTyö, p. 044 023 1179,
jani.laatikainen@suoratyo.fi 

  

Sanoma Digital tarjoaa kuluttajille ja yrityksille Suomen johtavat markkinapaikat asumisen, rekrytoinnin ja yleisluokitellun palveluissa. Tuoteportfolioomme kuuluu muun muassa Oikotie.fi, Huuto.net, Hintaseuranta.fi, Autotie.fi ja Rakentaja.fi -palvelut. 

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. 

SuoraTyö on työsuhteen digitaaliseen hallinnointiin erikoistunut yritys. SuoraTyö.fi-palvelu auttaa työn teettäjää hoitamaan helposti kaikki palkanmaksuun liittyvät lakisääteiset työnantajavelvoitteet, kuten työntekijän verot, vakuutukset ja sosiaaliturvan.

SuoraTyön keskeisimmät kumppanit ovat Etera, Fennia, Lenovo ja Sanoma. Etera on myös SuoraTyön osakas. SuoraTyö kuuluu finanssitalo Taalerin ekosysteemiin. SuoraTyö on kumppanina kehitettäessä julkishallinnon palveluja.