Tiedotusvälineille 14.6.2017

Rekrytoijan tarve on löytää paras osaaja avoimeen tehtävään. Oikotie Työpaikkojen matching-teknologia ehdottaa rekrytoijalle työpaikkailmoitukseen sopivia osaajia, ja löytää näin jo rekrytoinnin alkuvaiheessa tehtävään uusia potentiaalisia kandidaatteja.

Uusi palvelu perustuu Oikotien työpaikkailmoitusdatan ja Oikotielle syötettyjen osaajaprofiilien yhdistämiseen. Työhakijoiden tekemiä osaajaprofiileja on Oikotiellä noin 40 000 ja hakijat tekevät päivittäin kymmeniä uusia.

”Tekoäly muuttaa nopeasti maailmaa ja myös rekrytoinnin kenttää. Haluamme toimia tämän kehityksen etujoukoissa tuomalla uuden työkalun rekrytoinnin alkuvaiheen älykkäämpään hoitamiseen. Tekoälyä hyödynnetään jo hakemusten karsintavaiheessa, mutta rekrytoijat kokevat suuremmaksi haasteeksi hyvien kandidaattien löytämisen vaikeissa hauissa – näen että meidän ratkaisumme vastaa tähän tarpeeseen”, Oikotie Työpaikkojen liiketoiminnasta vastaava johtaja Joonas Pihlajamaa sanoo.   

Tekoäly analysoi työnhakijan osaajaprofiilia ja käyttöhistoriaa sekä työpaikkailmoituksen sisältöä ja nostaa ilmoittajan nähtäväksi tehtävään potentiaalisimmilta vaikuttavat profiilit.

”Algoritmi suosittelee Oikotiellä avoimiin työpaikkoihin sopivia osaajaprofiileita. Haluamme tehdä sopivan hakijan löytämisen asiakkaalle mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi rutiinityötä vähentämällä”, Oikotie Työpaikkojen tuotepäällikkö Noora Holmström toteaa.  

Hakijoiden automaattista suosittelua tarjotaan työnantajille alkuvaiheessa maksutta Oikotie Työpaikkojen verkkokaupassa. Maksullisena lisäpalveluna tarjolla on myös osaajahaku, jolla rekrytoija voi etsiä kandidaatteja kaikkien rekrytoijalle näkyviksi asetettujen osaajaprofiilien joukosta.

Suosittelu toimii myös toiseen suuntaan. Tekoäly poimii Oikotie Työpaikkojen ilmoituskannasta työnhakijalle sopivia työpaikkoja, jotka näytetään hakijan osaajaprofiilin yhteydessä.  

Lisätiedot: 

viestintäpäällikkö Ritva Lassila, puh. 040 561 5201, ritva.lassila@sanoma.com

Sanoma Digital tarjoaa kuluttajille ja yrityksille Suomen johtavat markkinapaikat asumisen, rekrytoinnin ja yleisluokitellun palveluissa. Tuoteportfolioomme kuuluu muun muassa Oikotie.fi, Huuto.net, Hintaseuranta.fi, Autotie.fi ja Rakentaja.fi -palvelut.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.