Maailman kovimman koripallosarjan NBA:n vakuuttavasti valloittanut Lauri Markkanen on takonut ennätyksiä parketilla ja sen ulkopuolella. Ruudun NBA-katsojamäärät ovat lähteneet Markkasen myötä huimaan kasvuun.

Nelonen Median Ruutu-palvelu on näyttänyt koripallon NBA:ta vuodesta 2013 alkaen. Sarja on tavoittanut Suomessa Ruudun kautta tasaisesti oman, vakiintuneen yleisönsä, mutta nyt NBA:n kulutuksessa on Ruudussa aivan poikkeuksellista innostusta.
 
Viime kauden runkosarjan ottelukohtaiseen keskiarvoon verrattuna Ruudun suoria NBA-lähetyksiä on katsottu alkukauden aikana huimat 930 prosenttia enemmän. Ruutu näyttää viikoittain keskimäärin viisi suoraa ottelua suorana ja tallenteena, ja Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls on joka viikko kattauksessa mukana.  
 
Ottelulähetysten lisäksi Ruudussa on tarjolla myös muun muassa vapaasti katsottavat lyhytvideosisällöt yön kuumimmista tapahtumista. Kauden uutuustuotteita ovat vain Markkaseen keskittyvät huippuhetket kaikista Bullsin otteluista sekä äänipalvelu Suplassa aloitettu Kristian Palotien isännöimä Keskelle keksintöä -korisohjelma.
 
Nelonen Median vahva panostus NBA-näkyvyyteen ja Markkasen loistavat otteet runkosarjan alkukierroksilla ovat siivittäneet lähetysten katsojaluvut ennätyksellisiin lukemiin.
 
– Markkanen on lietsonut suoranaisen buumin ympärilleen, ja se kyllä näkyy ja kuuluu meilläkin. Kun samaan aikaan Ruutu-palvelun tuotteistus uudistui alkusyksystä ja Markkas-buumiin pääsee Ruudun kautta osalliseksi alle kympillä kuussa, tulokset ovat olleet todella hyviä, kuten kasvuprosentit kertovat, Nelonen Median urheilutuotannoista vastaava johtaja Jussi Suvanto taustoittaa.
 
– Vaikka eletään vasta runkosarjan alkua, olemme jo nyt rikkoneet NBA:n katsojaennätyksen Ruudussa. Olen varma, että se kirjataan vielä monta kertaa uusiksi tämän kauden aikana etenkin nyt, kun Ruutu+ ja IS Extra yhdistivät voimansa ja palveluiden lajit ja yleisöt yhdistyivät.
 
Myös pääkanava Nelosella suorana näytetty Markkasen ja Bullsin kauden ensimmäinen kotiottelu innosti todella hienosti kotikatsomoita hereille keskellä yötä. Sunnuntaiyönä 22.10. kello 03.00 alkanut lähetys tavoitti peräti 57 000 suomalaista (kohderyhmä 4+, Finnpanel).
 
Viime yönä Markkanen pussitti Miami Heatia vastaan NBA-uransa ennätyspisteet ja oli 25 pinnan potillaan jälleen Bullsin ykköshärkä parketilla. Ruudussa on koko ottelu myös tallenteena. 
 
 
Ruudun seuraavat Chicago Bullsin ottelut:
 La 11.11. klo 03.00 Bulls – Pacers
 Ma 20.11. klo 03.00 Suns – Bulls
 Ke 22.11. klo 05.30 Lakers – Bulls
 La 25.11. klo 05.30 Wariors – Bulls