Helsingin Sanomat ja Canon tuovat World Press Photo -näyttelyn Helsinkiin nyt neljättä kertaa.

Maailman arvostetuin kuvajournalismikilpailu World Press Photo järjestettiin nyt 60. kerran ja siihen osallistui 5 034 ammattikuvaajaa ja yli 80 000 kuvaa 125 maasta.  Tuomaristo palkitsi kahdeksassa teemasarjassa 45 valokuvaajaa. Kaikki palkitut työt ovat esillä näyttelyssä.

World Press Photo 2017 voittajakuvaksi valittiin turkkilaisen Burhan Ozbilcin kuva venäläisen diplomaatin murhasta. Palkittujen joukossa on myös suomalaista kuvajournalismia: Helsingin Sanomien valokuvaajan Markus Jokelan kuvasarja Table rock, Nebraska voitti kolmannen palkinnon Pitkäaikaiset projektit -sarjassa.

”Helsingin Sanomat tarjoaa maailmanluokan kuvajournalismia kaikissa kanavissaan. On hienoa, että tällä kertaa yksi valokuvaajistamme on palkittujen joukossa”, Helsingin Sanomien kuvapäällikkö Markku Niskanen sanoo.  

”Kuva kaikissa muodoissaan on tärkeä osa yrityskulttuuriamme ja tämä tapahtuma osaltaan juhlistaa Canonin 80-vuotista taivalta”, kertoo Canon Oy:n toimitusjohtaja Harry Nyström. ”Olemme aina pyrkineet tarjoamaan ammattikuvaajille maailman parhaat työkalut ja olemme ylpeitä siitä, että myös World Press Photo -voittajat luottavat niihin.”

World Press Photo 2017 -näyttely on esillä Sanomatalon Mediatorilla 18.8.−6.9.2017. Näyttely kiertää vuoden aikana 100 kaupungissa ja 45 maassa.

World Press Photo -lehdistöpaketti

World Press Photo -säätiön toimitusjohtaja Lars Boeringin artikkeli voittajakuvasta.

Tiedote World Press Photo -kilpailun voittajista.

Tuomariston haastattelut

Lisätiedot
Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.