Onko Ankkalinna Suomi vai Suomi Ankkalinna? Jokaisessa vuoden 2017 Aku Ankan numerossa on sarjakuva Suomesta – Suomen historian yksityiskohdat ovat tapahtuneet myös Ankkalinnassa. Mitä tapahtui, kun Hessu kaatui juoksukisoissa? Kuka kiipesi palmuun ja miksi? Onko Ankkalinna muka voittanut jääkiekon MM-kultaa? Suomen juhlavuoden sarjakuvissa pohditaan myös, millainen Suomi on 100 vuoden päästä.

Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi Ankkalinnassa eletään koko vuosi 2017 rinnakkaistodellisuutta.  Suomen historian yksityiskohdat ovat merkillisesti tapahtuneet myös Ankkalinnassa, ja jokaisessa Aku Ankan numerossa on sivun sarjakuva Suomen historiasta tai muuten Suomeen ja suomalaisuuteen liittyvästä teemasta.

”Sarjan avaa tänään ilmestyneessä Aku Ankassa sarjakuva, jossa Aku luulee olevansa Ankkalinnan kruununperillinen. Harva muistaa, että Suomi oli itsenäisen historiansa alussa hetken monarkia! Jokainen Suomi-sarjakuva taustoitetaan historiapalalla, ja näin Suomen historian tärkeimmät – ja kummallisimmat – merkkipaalut tulevat varmasti kaikille lukijoille tutuiksi”, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä sanoo.

Sarjakuvissa valotetaan myös Suomen tulevaisuutta – minkälainen Suomi on 100 vuoden päästä?

Kaikki Suomi-sarjat on käsikirjoittanut ja piirtänyt Suomen tunnetuin Aku Ankka -sarjakuvien piirtäjä ja käsikirjoittaja Kari Korhonen.

Suomen juhlavuoden Aku Ankoissa on myös tusina erikoiskansia. Aku Ankan nimekkäimmät kansipiirtäjät Paco Rodriques, Daan Jippes ja Giorgio Cavazzano tekevät omasta mielestänsä Suomea kuvaavat kantensa.

”Suomi näyttää olevan piirtäjien mielestä hyinen maa, jossa on jatkuvasti talvi. Mukaan saatiin myös piirroksia suomalaisista maamerkeistä, kuten Helsingin rautatieasemasta”, Hyyppä sanoo.

Suomen 100-vuotisjuhlien kanssa omia merkkipäiviänsä juhlivat myös Roope-setä, 70, Iines ja Akun auto 313, jotka molemmat täyttävät 80 vuotta.

Aku Ankka Lataamoon on saatu kaikkien ilmestyneiden Aku Ankkojen lisäksi kaikki ilmestyneet Aku Ankan taskukirjat.

Lisätiedot:

Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.

Sanoman Kids Media on Suomen suurin lasten ja nuorten sisältöjen julkaisija. Monipuolinen ja -kanavainen mediavalikoimamme tarjoaa lapsiperheille hauskoja hetkiä, unohtumattomia elämyksiä, opettavaista tekemistä ja parhaita tarinoita.