Oikotie Työpaikat avasi huhtikuussa yhdessä SuoraTyön kanssa keikkatöihin keskittyvän Oikotie Keikkatyöt -markkinapaikan. Palvelusta voi hakea keikkaluontoiselle työlle tekijää ja hoitaa lakisääteiset työnantajavelvollisuudet vaivattomasti yhdellä verkkomaksulla.

Joka kolmas suomalainen olisi valmis palkkaamaan ulkopuolisen tekijän kotitaloustöitä varten, mikäli palkanmaksuun liittyvät velvoitteet hoituisivat vaivattomasti.

Tämä näkyy myös Oikotien kumppanin, SuoraTyön kasvuluvuissa. Huhtikuussa 2017 SuoraTyön kautta tehdyn työn määrä oli noussut 157 henkilötyövuoteen kuukaudessa. Huhtikuussa 2016 SuoraTyön kautta tehtiin 31 henkilötyövuotta kuukaudessa. 

”Suomessa on paljon tekemätöntä työtä. Työn tekeminen ja työllistäminen Oikotie Keikkatöiden kautta kitkee harmaata taloutta. Palvelu yhdistää työn teettäjät ja tekijät ja palkanmaksu sivukuluineen hoituu lainmukaisella tavalla”, Oikotie Työpaikkojen liiketoiminnasta vastaava johtaja Joonas Pihlajamaa toteaa. 

Toukokuussa suomalaiset etsivät Oikotie Keikkatyöt -markkinapaikalla tekijöitä muun muassa kotisiivoukseen, nurmikonhoitoon ja toimistotöihin. T-Media Oy:n huhtikuussa tekemästä tutkimuksesta* käy ilmi, että yli puolet tekisi mielellään keikkatyötä, jos sen löytäminen ja työstä sopiminen olisi helppoa.

Oikotie Keikkatyöt on kaikkien alojen osaajille avoin markkinapaikka. Palvelun kohderyhmiä ovat esimerkiksi kunnat, kotitaloudet, taloyhtiöt, urheiluseurat, matkailuyritykset. Esimerkiksi yksinyrittäjät voivat palkata sijaisen vain tarvitsemakseen ajaksi. 

Palvelun etuna laskutusyrityksiin verrattuna on, että työn suorittaja on statukseltaan työntekijä, jolle kertyy kaiken mittaisista työsuhteista työttömyys- ja eläketurvaa. Palvelussa ilmoitettujen työpaikkojen palkanmaksu sivukuluineen hoidetaan SuoraTyö.fi-palvelun kautta, joka kattaa kaikki työsuhteen vaiheet työsopimuksesta palkanmaksuun, vakuutuksiin ja sosiaaliturvaan.

Oikotie Keikkatyöt on kerännyt ensimmäisen kuukauden aikana kymmeniä tuhansia kävijöitä. Myös keikkatöitä hakevia osaajaprofiileita on syntynyt ensimmäisen kuukauden aikana palveluun satoja.  

Palvelu löytyy osoitteesta oikotie.fi/keikkatyöt

*Duueri-tutkimus, kevät 2017

Grafiikka: Tuuli Pohjola, T-media

Lisätiedot:

Hanna Johde, viestintäjohtaja, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977, hanna.johde@sanoma.com

Jani Laatikainen, toimitusjohtaja, SuoraTyö, p. 044 023 1179, jani.laatikainen@suoratyo.fi


Sanoma Digital tarjoaa kuluttajille ja yrityksille Suomen johtavat markkinapaikat asumisen, rekrytoinnin ja yleisluokitellun palveluissa. Tuoteportfolioomme kuuluu muun muassa Oikotie.fi, Huuto.net, Hintaseuranta.fi, Autotie.fi ja Rakentaja.fi -palvelut.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.

SuoraTyö on työsuhteen digitaaliseen hallinnointiin erikoistunut yritys. SuoraTyö.fi-palvelu auttaa työn teettäjää hoitamaan helposti kaikki palkanmaksuun liittyvät lakisääteiset työnantajavelvoitteet, kuten työntekijän verot, vakuutukset ja sosiaaliturvan.

SuoraTyön keskeisimmät kumppanit ovat Etera, Fennia, Lenovo ja Sanoma. Etera on myös SuoraTyön osakas. SuoraTyö kuuluu finanssitalo Taalerin ekosysteemiin. SuoraTyö on kumppanina kehitettäessä julkishallinnon palveluja.