Sanoman Toimittajakoulun on vuodesta 1967 lähtien käynyt yli 300 median ammattilaista. Heitä kutsutaan nyt Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien sivuilla juhlimaan koulun 50-vuotisjuhlia.

Sanoman Toimittajakoulu on vuosina 1967–2011 kouluttanut viisitoista vuosikurssillista toimittajia. Suuri osa heistä asettui journalistisiin tehtäviin, mutta koulun kautta on päädytty myös politiikkaan, akateemisiin töihin, liike-elämän palvelukseen ja moneen muuhun paikkaan. Koulun käyneitä ovat esimerkiksi STT:n päätoimittaja Mika Petterson, kirjailija Jari Tervo, Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen, Yleisradion Uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Venäläinen, toimittaja ja kolumnisti Aarno Laitinen, toimittaja Saska Saarikoski, Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvonen, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro, toimittaja Johanna Korhonen, toimittaja Tuomas Manninen ja Ylen uutisankkuri Matti Rönkä.

Toimittajakoulun käyneitä tavoitellaan 13.6. alkaen Helsingin Sanomissa ja Ilta-Sanomissa julkaistavilla ilmoituksilla. 

"Toivotaan että kaikki tavoitetaan ja moni pääsee paikalle syyskuussa. Tapahtuman tarkoituksena ei ole pelkästään muistella menneitä vaan hyödyntää tämän erittäin kokeneen ja näkemyksellisen joukon ajatusvoimaa koko toimialan ja suomalaisen median hyväksi. Mukaan työhön saadaan myös aivan tuoreita näkemyksiä Haaga-Helian journalistiopiskelijoilta", kertoo Sanoma Media Finlandin viestintäjohtaja Hanna Johde.

Sanoman Toimittajakoulun 50-vuotisjuhlia vietetään Sanomatalolla 28.9.2017. Toimittajakoulun käyneet voivat ilmoittautua mukaan tapahtumaan osoitteessa www.toimittajakoulu50.info.

Lisätiedot
Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.