Tiedotusvälineille 11.4.2016

Helsingin Sanomien HSTV aloittaa tänään maanantaina uuden tiedeohjelman nimeltä Sfääri - tieteen ohituskaista. Ohjelman juontaja on Ivan Puopolo, joka on tuttu mm. Ylen Strada- ja Prisma -ohjelmista. Hän on ollut äänessä myös Ylen Radiokanavilla ja Radio Novassa.

Sfäärissä tiedettä käsitellään laajasti, selkeästi ja kiinnostavasti.

”Tiedejutut ovat Helsingin Sanomien yksi kiinnostavimmista aihealueista, ja on hienoa että saamme nyt myös HSTV:lle oman tiedeohjelman”, sanoo Helsingin Sanomien päätoimittaja Päivi Anttikoski.

Sfäärissä on joka lähetyksessä vieraina eri tieteenalojen asiantuntijoita, jotka avaavat uusimpia tiedeuutisia. Ensimmäisessä jaksossa käsitellään mm. kissojen toksoplasmaloista, joka saattaa hypätä ihmiseen ja aiheuttaa raivokohtauksia. Sfääri selvittää myös, mikä olisi yksi sellainen ruoka, jolla ihmiskunta voisi pärjätä, jos mitään muuta syötävää ei olisi?

”Sfäärin kyydissä tiedät missä tieteessä mennään, ja mikä on vasta nurkan takana tulossa”, lupaa Helsingin Sanomien tiedetoimituksen päällikkö Jukka Ruukki.

Sfäärin juontaja Ivan Puopolo pitää tieteen objektiivisuudesta ja analyyttisyydestä.

”Tieteellinen tieto on parasta saatavilla olevaa tietoa. Varsinkin nykyään, kun netissä pseudotieteelliset asiantuntijat voivat levittää vapaasti sanomaansa, on erityisen tärkeää, että lähteet ja tieteentekijät ovat oikeat ja kunnossa”, Puopolo sanoo.

”Toinen hieno asia on, että et löydä yhtä ainutta asiaa ympäriltäsi, joka ei olisi jollain lailla seurausta tieteellisestä ajattelusta. Hyvinvointi alkaen puhtaasta vedestä ja antibiooteista Whatsup-viestintään ja gps-laitteisiin on tieteellisen maailmankuvan saavutusta”, hän muistuttaa.

Sfääri julkaistaan joka viikko maanantaiaamuisin HSTV:ssä, ja sitä voi katsoa osoitteesta hs.fi/hstv.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanaviensa kautta 2,2 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi mm. Nyt-liite, Kuukausiliite, Teema, HS.fi, HS-kirjat ja HSTV. Hesari tarjoaa ainutlaatuista journalismia sanomalehdessä, tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.