Tiedotusvälineille 28.1.2016

Suomen suosituin videoverkosto tavoittaa viikossa 2,7 miljoonaa ihmistä

Kotimaiset tv-sarjat Vain elämää, Temptation Island ja Poliisit. Ilta-Sanomien video, jossa suunnistaja Mårten Boström juoksee Malminkartanon täyttömäen portaita. Helsingin Sanomien video, jossa opastetaan miten kertakäyttölusikoista rakennetaan kattolamppu. Videot lakosta, pakolaiskriisistä ja muista suurista uutistapahtumista.

Nämä miljoonia katselijoita keränneet sisällöt kasvattivat Sanoma Media Finlandin Ruudun Suomen suurimmaksi videoverkostoksi, joka tavoittaa viikoittain 2,7 miljoonaa suomalaista. Ruutu Videoverkosto on ollut mukana kansainvälisessä Comscore-mittauksessa elokuusta 2015.

”Comscoren lukujen perusteella tavoitamme enemmän suomalaisia kuin esimerkiksi Youtube. Comscoren laskenta sisältää puutteita, mutta videotavoittavuudesta heiltä saa parhaan tällä hetkellä käytettävissä olevan tiedon”, sanoo Ruudun liiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Nummela.

Ruutu Videoverkosto käsittää kaikki Sanoman verkossa Suomessa jakelemat erilaiset online-videosisällöt Nelonen Median tv-ohjelmista ja muusta ruutu.fi:n sisällöstä aina Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien uutisvideoihin. Verkoston vahvuuksia ovat laadukas sisältö ja sen monikanavaisuus, joka ulottuu televisiosta nettitelevisioon, radioon, verkko- ja printtimediaan sekä sosiaaliseen mediaan.

”Ruutu Videoverkoston asema taitaa olla ainutlaatuinen maailmassa. Vahvuus koostuu Sanoman huikeasta tavoittavuudesta, sisältöjen kiinnostavuudesta ja eri videosisältöjen luovasta liikkuvuudesta suomalaisten suosimien eri sivustojen välillä. Tähän eivät kilpailijat pysty”, Nummela jatkaa.

Videosisällöillä on kyky synnyttää ilmiöitä, jotka ulottuvat verkostoa laajemmalle. Esimerkiksi Helsingin Sanomien Nytin lusikkavideosta tuli kansainvälinen somehitti, jota katsottiin pelkästään Facebookissa 67 miljoonaa kertaa ja jaettiin miljoona kertaa.

Verkoston kestohittejä ovat Vain elämää, Poliisit ja The Voice of Finland. Katsomisessa korostuvat myös esimerkiksi HS Sää, jääkiekon Liigan maalikoosteet ja suosikkisarjat. Uutisvideot ovat yksi verkoston vahvuuksista ja katsotuimmista sisältötyypeistä. Esimerkiksi viime vuoden lopulla viikolla, jona lakot pysäyttivät Suomen ja pakolaiskriisi oli kuumimmillaan, Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien videoita katsottiin yli 6 miljoonaa kertaa.

”Vuonna 2016 Nelonen Media tarjoaa ennätysmäärän kotimaista ohjelmistoa, ISTV ja HSTV lisäävät uutis- ja ajankohtaistuotantoja ja livelähetyksiä. Ilta-Sanomat esimerkiksi lähettää 400 urheilutapahtumaa suorina lähetyksinä”, Nummela sanoo.

Mainostajia Ruutu Videoverkosto palvelee yhden luukun periaatteella.

”Laaja tavoittavuus mahdollistaa peiton rakentamisen lisäksi hyvin tarkkojen kohderyhmien muodostamisen. Kohderyhmiä voidaan muodostaa mainostajille sekä videoiden, että tekstisisältöjen kulutukseen pohjautuen”, verkoston mainonnasta vastaava Teemu Suominen sanoo.

Lisätiedot:

viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Lisätietoa Ruutu Videoverkoston katselusta:

Tästä Suomi puhuu

Monikanavaisuuden ihmelapset

Kova, kovempi, uutinen on kovin

Suomalainen kiinnostaa suomalaista

Tosi-tv:n lemmenleikit kuumimpia klikkimagneetteja

Laatu kiinnostaa ulkomaalaisissa sarjoissa

Täyttä asiaa

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.