Tiedotusvälineille 22.1.2016

HS-kirjojen uutuuskirja tarjoaa makuja maailmalta.

Suomalaisten ruokavalio on kansainvälistynyt nopeasti. Tämän asian voi helposti havaita tutustumalla minkä tahansa ruokakaupan tarjontaan. Myytävänä on paljon erilaisia tuotteita, joista suomalaiset eivät 20 vuotta sitten olleet kuulleetkaan.

Suosittu Ruokatorstai-kirjasarja täydentyy nyt Ruokatorstai kaukomailla -kirjalla. Upeasti kuvitettuun teokseen on koottu Helsingin Sanomien ruokasivujen 86 parasta reseptiä Yhdysvalloista, Meksikosta, Latinalaisesta Amerikasta, Kiinasta, Japanista, Koreasta, Thaimaasta, Vietnamista ja Intiasta. Kirja on jatko-osa jo ilmestyneelle Ruokatorstai matkustaa -kirjalle, joka taas keskittyy Euroopan ja Lähi-idän ruokaperinteeseen.

Ruokatorstai-kirjasarjan aiemmat osat ovat Ruokatorstai matkustaa, suurteos Ruokatorstai sekä Ruokatorstain joulu, Ruokatorstain kesä ja Ruokatorstai leipoo.  

Lisätietoja: Lauri Malkavaara, Helsingin Sanomat, lauri.malkavaara@hs.fi tai p. 040 510 6203.

Arvostelukappaleet: Kirsi Mattila, Helsingin Sanomat, kirsi.mattila@hs.fi tai p. 09 122 2586

Katja Bäcksbacka, Laura Kaapro
Ruokatorstai kaukomailla
ISBN 978-952-5557-78-7
Sidottu
Sivumäärä 160
Kirjastoluokka 68.2
Hinta 30 euroa

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanaviensa kautta 2,3 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi mm. Nyt-liite, Kuukausiliite, Teema, HS.fi, HS-kirjat ja HSTV. Hesari tarjoaa ainutlaatuista journalismia sanomalehdessä, tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.