Nelonen Median katsojamäärät ovat historiallisessa nousussa. Helmikuussa Nelonen Median osuus kaupallisten kanavien katselusta 10–44-vuotiaiden joukossa oli ensimmäisen kerran 19-vuotisen historian aikana suurempi kuin kovimmalla kilpailijalla, MTV:llä.

Nelonen Median alkuvuosi on ollut ennätyksellisen vahva ja se on nyt kaupallisten tv-toimijoiden ykkönen. Nelonen Median kanavien (Nelonen, Jim, Liv ja Hero) 10–44-vuotiaiden kaupallinen katseluosuus oli helmikuussa 37,2 prosenttia, kun MTV:n kanavien (MTV3, Sub, Ava) osuus oli 35,8 prosenttia. Nelonen Media nappasi markkinajohtajuuden myös kaupallisesti tärkeimmässä 25–44-vuotiaiden kohderyhmässä. Nelonen-kanavalla helmikuu oli historiallinen ja kanavan neljäs kasvukuukausi peräkkäin.

Markkinajohtajuuden taustalla ovat isot kotimaiset menestysohjelmat, kuten Nelosen suursuosikit The Voice of Finland, Suomen suosituimman tv-juontajan Jaajo Linnonmaan juontama Haluatko miljonääriksi ja Sami Hedbergin isännöimä Jimin Grillit huurussa.

”Markkinajohtajuus on ollut tavoitteenamme koko Nelosen 19-vuotisen historian ajan. Nyt tuo merkittävä etappi on saavutettu. Nelonen Mediassa panostetaan erityisesti kotimaiseen, persoonavetoiseen ohjelmistoon, ja ennätykselliset luvut osoittavat, että se on ollut meille oikea ratkaisu”, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo.

”Televisiolla on iso rooli suurten yleisöjen tavoittajana ja ilmiöiden ja puheenaiheiden luojana Sanoman monikanavaisessa mediavalikoimassa. Siksi Nelonen Median jatkuva vahvistuminen markkinalla on ollut meille erityisen tärkeää. Ykkösaseman saavuttaminen on merkkipaalu suomalaisessa mediahistoriassa”, Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta sanoo.  

Haluatko miljonääriksi nousi helmikuussa Nelosen kaikkien aikojen katsotuimmaksi tv-ohjelmaksi ohi Vain elämää -sarjan Vesa-Matti Loirin isännöimän jakson.

”Jaajo tuli meille tekemään Suomen suosituinta radio-ohjelmaa, ja nyt hän on myös Suomen suosituin tv-kasvo. Uskon koviin katsojalukuihin myös tulevaisuudessa, sillä kevään ja ensi syksyn ohjelmatarjonta vaikuttaa todella vahvalta”, Laakso sanoo.

Keväällä lanseerattavien uusien ohjelmien myötä Nelonen Median kasvuputken ennustetaan jatkuvan. Nelosen seuraavat isot lanseeraukset ovat 14.3. alkaen nähtävät Mustien leskien uudet jaksot ja 10.4. alkava Supertähdet, jossa Teemu Selänne isännöi kotonaan Kaliforniassa Marcus Grönholmin, Kiira Korven, Jarkko Niemisen, Kalle Palanderin ja Mika Häkkisen päiviä. Maaliskuun lopussa Nelosella alkaa Temptation Island Suomen toinen tuotantokausi. Livin kevään takuuvarma puheenaihe on 15.3. alkava Bachelor Suomi.

Lisätiedot
Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Nelonen Medialla on yhdeksän televisiokanavaa: Nelonen, Jim, Liv ja Hero sekä Nelonen Pro 1, Nelonen Pro 2, Nelonen Prime, Nelonen Nappula, Nelonen Maailma ja Ruutu-palvelu, sekä kuusi radiokanavaa: Radio Aalto, Radio Rock, Radio Suomipop, Loop, Metro Helsinki ja Groove FM.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.