Tiedotusvälineille 9.12.2016

Ole tappaja, isä opetti pientä poikaansa. Donald Trumpista kasvoi raivoisan voitonhaluinen ihminen, joka on menestynyt rakentajana, bisnesmiehenä, playboyna, tv-ohjelman tähtenä ja lopulta myös poliitikkona. Ja nyt hän on Yhdysvaltain presidentti.

Trump − Yhdysvaltain presidentti on uusi, korjattu ja täydennetty laitos Saarikoskien syyskuussa julkaistusta Trump – mies kuin Amerikka -kirjasta. Kirjassa on noin kolmasosa uutta tekstiä, ja se kattaa Trumpin elämäntarinan lisäksi koko kampanjan aina vaalivoittoon asti. Siksi kirjalla on nyt uusi nimi ja uusi kansi.

Helsingin Sanomien toimittajat ja Yhdysvaltain tuntijat Laura Saarikoski ja Saska Saarikoski kertovat Donald Trumpin elämäntarinan ja selittävät Trump-ilmiön taustat suomalaisille lukijoille. Mikä selittää Trumpin käytöksen? Miten on mahdollista, että hän voitti vaalit? Mikä oli median rooli? Mitä hänen menestyksensä kertoo Yhdysvalloista? Ja millainen presidentti Donald Trumpista Trumpista tulee?

Laura Saarikoski työskentelee HS:n kirjeenvaihtajana Washingtonissa ja Saska Saarikoski toimittajana samassa kaupungissa.

Lisätiedot:

Lisätietoja: HS-kirjoista vastaava toimittaja Lauri Malkavaara, lauri.malkavaara@hs.fi tai p. 040 510 6203
Arvostelukappaleet: Sari Bjugg, Helsingin Sanomat, sari.bjugg@sanoma.fi tai p. 040 570 4032

Laura Saarikoski, Saska Saarikoski
Trump − Yhdysvaltain presidentti
ISBN 978-952-5557-86-2
Sidottu
Sivumäärä 286
Kirjastoluokka 99.13
Hinta 32 € - HS-tilaajalle 26 €
Kustantaja: HS Kirjat

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanaviensa kautta 2,2 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi mm. Nyt, Kuukausiliite, Teema, HS.fi, HS-kirjat ja HSTV. Hesari tarjoaa maailmanluokan journalismia kaikissa kanavissaan.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.