Tiedotusvälineille 16.3.2016

Helsingin Sanomista voi nyt lukea ja katsoa uutisia myös lapsille. Lasten uutiset on suunnattu 6–12-vuotiaille lapsille.

Lasten uutiset ilmestyvät aina perjantaisin lehdessä omana osastonaan ja HSTV:ssä voi perjantaisin katsoa Lasten uutiset -lähetyksen. HS.fi:ssä Lasten uutisia tehdään koko ajan. Käytössä ovat myös some-kanavat Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa.

Lasten uutisten tarkoitus on kertoa Suomen ja maailman tapahtumista havainnollisesti ja kiinnostavasti.

”Lapset elävät jatkuvan uutistulvan keskellä kuten me aikuisetkin, mutta Suomessa ei kuitenkaan tällä hetkellä juurikaan tehdä uutisia alakouluikäisille lapsille. Ja meillä myös lapset pääsevät tekemään uutisia itse”, Helsingin Sanomien päätoimittaja Päivi Anttikoski kertoo.

”Muissa pohjoismaissa on lapsille suunnattuja uutispalveluja televisiossa, verkossa ja myös painettuina sanomalehtinä, ja tämän puutteen me haluamme korjata”, sanoo Anttikoski.

”Päivän uutistarjonnan lisäksi teemme juttuja urheilusta, kulttuurista sekä muun muassa pukeutumisesta. Julkaisemme myös reseptejä kerrankin lasten maun mukaan”, kertoo Lasten uutisten tuottaja Fanny Fröman. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Hufvudstadsbladetissa ja Svenska Ylellä.

”Haluamme tukea lasten medialukutaitoa. Sillä on suuri merkitys maailmankuvan rakentumiseen ja kansalaistaitoihin nykyisessä vaikeasti hahmotettavassa mediaympäristössä. Toivomme, että Lasten uutiset otetaan käyttöön myös kouluissa oppimisen tueksi”, Päivi Anttikoski toteaa.