Tiedotusvälineille 5.4.2016

Paperi T, Mirel Wagner, Tommy Lindgren ja Gracias kirjoittivat tekstit tiedon merkityksestä.

Helsingin Sanomien uusi brändistrategia keskittyy tiedon merkitykseen. ”Tehtävämme on kertoa sekä Suomesta että koko maailmasta totuudenmukaisesti ja riippumattomasti. Haluamme pohtia syitä ja seurauksia sekä tarjota tietoa jolla on merkitystä”, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo.

Helsingin Sanomien kuluttajille suunnattu kampanja alkaa tiistaina 5.4. ja se pohjautuu uuteen brändistrategiaan. Kampanja jatkuu huhtikuun loppuun saakka. Samassa yhteydessä lanseerataan Helsingin Sanomien uusi slogan: ”Me haluamme tietää.”

Kampanjaa varten on tehty neljä filmiä, joiden teemana on riippumaton ja totuudenmukainen tieto. Muusikot Tommy Lindgren, Paperi T, Mirel Wagner ja Gracias kirjoittivat tekstit, joiden pohjalta toteutettiin neljän filmin sarja. ”Kampanjassa käytetään myös paljon Helsingin Sanomien omaa uutiskuvaa, koska haluamme näyttää mitä Helsingin Sanomat tekee, ketkä sitä tekevät ja miksi”, kertoo HS:n designjohtaja Sami Valtere.

”Aihe on juuri nyt hyvin ajankohtainen Suomessa ja maailmallakin. Liian usein joutuu miettimään uskooko lukemaansa vai ei”, Valtere toteaa. "Toivon, että kun ihmiset katsovat nämä neljä näkemystä tiedosta, se saa heidät miettimään omaa suhdettaan aiheeseen.”

Kampanja näkyy tv:ssä verkossa ja lehdissä sekä kuuluu radiossa. Filmit löytyvät 5.4. alkaen kampanjasivustolta osoitteesta HS.fi/tutustu.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanaviensa kautta 2,2 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi mm. Nyt-liite, Kuukausiliite, Teema, HS.fi, HS-kirjat ja HSTV. Hesari tarjoaa ainutlaatuista journalismia sanomalehdessä, tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.