Guinnessin ennätystenkirjassa on kokonainen luku rikottavissa olevia ennätyksiä, joita jokainen voi kokeilla itse. Tuhtiin opukseen mahtuu myös tuhansia lempiennätyksiä laidasta laitaan, ja pääsipä kirjan kansien väliin myös stand up -koomikko Sami Hedberg.

Maailman tunnetuin ja myydyin ennätystenkirja Guinness World Records hämmästyttää jälleen. Suomenkielisestä Guinnessin ennätystenkirjasta on muokattu suomalaisia kiinnostava versio monine suomalaisennätyksineen ja ennätysyrityskuvineen.

Kokonainen kirjan luku on omistettu ennätyksille, joita voi kokeilla kotona – ja toinen luku sellaisille ennätyksille, joita ei missään nimessä kannata kokeilla.

  • Saatko syötyä enemmän M&M-karkkeja puikoilla minuutissa kuin Kathryn Ratcliffe (65 kpl)?
  • Hijiki Ikuyama teki hyppynarulla 135 takaperinhyppyä 30 sekunnissa. Montako sinä saat tehtyä?
  • Voit myös haastaa Chris Challisin ennätyksen: Korkein yhdellä kädellä minuutissa koottu Lego-torni (131 Legoa).

Ennätystenkirjaan pääsi myös ennätysmies Sami Hedberg, joka on tehnyt eniten stand up -keikkoja vuoden aikana. Samin 365 keikasta 309 täytti Guinnessin tiukat kriteerit, ja yhden vuoden aikana tehtyjen stand up -keikkojen maailmanennätys meni rikki joulukuussa.

"Luin lapsena Guinnessin ennätystenkirjaa haltioissani enkä olisi silloin uskonut, että joku päivä oma ennätykseni on kirjassa. Tämä oli hieno viimeinen silaus upealle kiertueelle!" Sami Hedberg iloitsee.

Kirjan 13 lukua kattavat valtavan aiheiden kirjon universumin ihmeistä aina uusimpiin urheilusaavutuksiin. Tarjolla on myös muun muassa 3D-tulostusta, robotteja, dinosauruksia, tappavimpia kasveja, Lego-pienoishahmoja ja labyrintteja. Tämän vuoden painos on suorastaan kosminen, sillä päivitettyjen lempiennätysten lisäksi joukossa on paljon tietoa avaruudesta.

Tuore Guinness World Records tulee myyntiin 8. syyskuuta. Ennätystenkirja ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1955, ja yhteensä kirjaa on myyty yli 130 miljoonaa kappaletta yli 100 maassa.

Samaan aikaan 62. Guinnessin ennätystenkirjan kanssa ilmestyy pelimaailman ennätyskirja, Guinness World Records, Gamers edition. Siihen on koottu huimia peliennätyksiä ja kiehtovaa tietoa pelimaailmasta, muun muassa Star Warsista.

Guinness World Records 2017 saatavilla kirjakaupoista, Sanomakaupasta ja osoitteesta lastenomakauppa.fi, ovh. 34,90 e. Gamers edition 29,90 e.  

Lisätiedot
Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977
Arvostelukappalepyynnöt Sirpa Kuvaja, sirpa.kuvaja@sanoma.com

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.

Sanoman Kids Media on Suomen suurin lasten ja nuorten sisältöjen julkaisija. Monipuolinen ja -kanavainen mediavalikoimamme tarjoaa lapsiperheille hauskoja hetkiä, unohtumattomia elämyksiä, opettavaista tekemistä ja parhaita tarinoita.