Anna Ruohonen on nimitetty Suomen suurimman vauvaperheiden median Vauvan ja Suomen suurimman perhelehden Meidän Perheen päätoimittajaksi helmikuun alusta alkaen.

Anna Ruohonen (41) siirtyy Vauvan ja Meidän Perheen johtoon lehtien toimituspäällikön paikalta. Hän on työskennellyt aiemmin toimittajana Vauvassa ja Meidän Perheessä sekä taloustoimittajana muiden muassa Taloussanomissa ja Talouselämässä.

Anna Ruohonen aloitti päätoimittajana helmikuun alussa. Odotukseen, synnytykseen ja vauvaperheiden arkeen keskittyvä Vauva on Suomen suurin vauvaperheiden media, ja painettu lehti tavoittaa 89 000 suomalaista. Vanhemmuuteen ja perhe-elämään keskittyvä Meidän Perhe on Suomen suurin perhelehti, joka tavoittaa 119 000 vanhempaa. (KMT Syksy 2014/Kevät 2015).

”Kumpikin lehti on juuri uudistunut, upea, koukuttava ja kaunis. Suhde lukijoihin on tiivis ja välitön. Meillä on rakastetut brändit, joiden digitaalinen kasvu on kovaa. Toimitus tuo Vauva.fi:hin ihan uudenlaista journalismia perheaiheista, ja uusia hienoja avauksia on tulossa – olen niistä tosi ylpeä”, Anna Ruohonen sanoo.

Lehtien yhteinen nettipalvelu Vauva.fi uudistui täysin lokakuussa 2015. Se yhdistää terävän ja koskettavan journalistisen sisällön, kasvavan blogimaailman, Suomen suurimmat naisten keskustelufoorumit sekä uudet digitaaliset palvelut. Toimitus tuo nettisivuille maan parhaat vanhemmuuden, lapsen kasvun ja kehityksen sekä perhearjen asiantuntijat haastatteluihin, videoihin ja live-keskusteluihin.

Vauva.fi tavoittaa joka viikko 516 000 eri kävijää (TNS Metrix) ja on yksi Suomen suurimpia mediasivustoja.

”Rakastan tätä kohderyhmää. Lapsiperheiden arki, ilot, onnet ja pulmat ovat meille läheisiä ja tärkeitä. Saamme tehdä mediaa, joka on lasten ja perheiden puolella, ja se on valtavan motivoivaa. Mikä voisi olla isompi asia kuin se, että lapset ja perheet voivat hyvin?” Anna Ruohonen sanoo.

”Perheet ovat tärkeä osa ydinkohderyhmiämme. He saavat sekä Vauvasta että Meidän Perheestä tietoa, tukea ja neuvoja kiireiseen elämänvaiheeseen. Annan johdolla jatkamme sekä Vauvan että Meidän Perheen kehittämistä”, Sanoma Lifestylen liiketoimintajohtaja Kaisa Ala-Laurila sanoo. 

Vauvan ja Meidän Perheen nykyinen päätoimittaja Minna McGill jatkaa Kodin Kuvalehden päätoimittajana.

Lisätiedot
Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.

Sanoma Lifestyle – yhdessä tehty, jaettu ja koettu. Sanoma Lifestyle tuo yhteen suomalaiset naiset, perheet ja 55-plussat kauneuden, muodin, vanhemmuuden, hyvinvoinnin, ruoan ja ajankohtaisten puheenaiheiden ääreen. Olemme vaikuttavien mediakokonaisuuksien edelläkävijä ja rakennamme rakastettujen brändiemme ympärille yhteisöjä, palveluita, tapahtumia ja kaupallisia ratkaisuja. Olemme ylivoimainen väylä ydinkohderyhmiemme elämänvaiheisiin; tavoitamme kaksi miljoonaa suomalaista, joista puolitoista miljoonaa on naisia.