Vauvan Neuvolachat palvelee odottavia äitejä ja pienten lasten vanhempia, joiden mieltä askarruttavat kysymykset terveydestä, ravinnosta tai lapsen hoidosta. Vastaus chat-palvelun välityksellä tehtyyn kysymykseen tulee arkisin 24 tunnin sisällä, ja vastaajina ovat koulutetut ja kokeneet terveydenhoitajat ja kätilöt. Halutessaan palvelussa voi asioida aina saman hoitajan kanssa ja kysymyksiin voi liittää mukaan myös kuvia.

Aivan uudenlaisen mobiilipalvelun ovat kehittäneet Suomen tavoittavin odottajien ja vauvaperheiden mediabrändi Vauva ja mobiileihin terveydenhuollon palveluihin erikoistunut lääkäriyhtiö Meedoc Oy. 

”Odottamiseen ja vanhemmuuteen liittyy uskomaton määrä kysymyksiä, uskomuksia ja epävarmuutta, joita netin keskustelupalstat usein vain ruokkivat. Me Vauvan tekijät tiedämme, että luotettavalle tiedolle on huutava tarve. Uusi neuvolachattimme onkin luonteva ja kohderyhmämme toivoma lisä brändimme tarjontaan. Sen kautta voimme tarjota vanhemmille paitsi faktatietoa myös mielenrauhaa”, palvelun kehittämisestä vastannut Vauvan toimituspäällikkö Anna Ruohonen kertoo.

Vauvan Neuvolachat -palvelua testasi 107 odottajaa ja äitiä loka–joulukuussa 2014. Heistä 88 prosenttia suosittelisi palvelua ystävälleen. Hyödyllisenä tai erittäin hyödyllisenä sitä piti neljä viidestä testaajasta.

”Kun kyse on oman lapsen hyvinvoinnista, vastauksia halutaan nopeasti. Neuvolachat palveleekin ajasta ja paikasta riippumatta. Edullisella kuukausimaksulla asiakas voi hyödyntää hoitajiemme ammattitaitoa rajattomasti. Palvelu ei tietenkään korvaa normaaleja neuvolakäyntejä vaan neuvoo ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin oikeanlaisen hoidon pariin”, Meedocin lääketieteellinen johtaja Wille Komulainen sanoo.

Vauvan Neuvolachat toimii iOS-, Android- ja Windows-puhelimilla, ja sen voi tilata osoitteessa vauva.fi/neuvolachat. Palvelua voi testata maksutta viikon ajan, jonka jälkeen sen kuukausihinta on 12,50 euroa. Palvelusta vastaa Meedoc Oy.

Vanhemmuus on yksi Sanoma Media Finlandin lifestylesisältöjen strategisista teema-alueista, joiden ympärille rakennetaan monikanavaista tuote- ja palveluvalikoimaa. Vauva- ja Meidän Perhe -lehdet ovat aihealueidensa johtavia aikakauslehtiä, ja Vauva.fi on Suomen suurin vanhemmuussivusto 568 000 viikkokävijällään.

”Vauvan Neuvolachat samoin kuin muut uudet ja uraauurtavat mobiilipalvelumme Mun Treenari, Kiloklubi ja Soppa 365 ovat personoituja ja vuorovaikutteisia palveluja, jotka täydentävät hienosti brändiemme sisältötarjontaa. Digitaaliset tuotteet ovat kärjessä, kun luomme uutta tarjontaa ydinkohderyhmillemme eli naisille, perheille ja 55-plussille”, Sanoma Lifestylen liiketoimintajohtaja Kaisa Ala-Laurila sanoo.