Tomi Härmä (37) siirtyy Media Metrics Finlandin toimitusjohtajaksi mediatoimisto Dagmar Oy:stä. Dagmarissa hän on toiminut senior client directorina ja vastannut muun muassa tiedolla johtamisen liiketoiminnasta.

Media Metrics Finlandin tavoitteena on suomalaisten mediankulutuksen nykyistä parempi ymmärtäminen. Yritys kehittää yhdenmukaistettuja ja vertailukelpoisia menetelmiä, joilla tutkitaan ja mitataan mediankulutusta eri medioissa asiakkaita sekä mediaostajia hyödyttävällä tavalla.

”Yleisömittauksen kehittäminen on koko markkinointi- ja mediatoimialan yhteinen haaste. Sisältöjen ja palveluiden kulutus on jo monikanavaista. Tarvitaan mittaamisjärjestelmät ja työkalut, jotka tukevat tätä kehitystä, sen seurantaa ja hyödyntämistä. Olen erittäin iloinen, että saimme Tomin tähän vastuulliseen ja uraauurtavaan tehtävään”, MMF:n hallituksen puheenjohtaja Antti Järvinen sanoo.

”Mediasisältöjä kulutetaan yhä laajemmalla kirjolla eri päätelaitteilta. Uudet teknologiat mahdollistavat uudenlaisen, luotettavan ja tarkan tiedonkeruun. Kyseessä on koko toimialan yhteinen hanke. Kutsunkin jo tässä vaiheessa kaikkia kiinnostuneita ottamaan yhteyttä ja tulemaan mukaan ideoimaan mediamittauksen tulevaisuutta", Tomi Härmä toteaa.

Yhtiön perustamisen taustalla on koko toimialan tarve siirtyä kanavakohtaisesta mittaamisesta mediabrändien monikanavamittaamiseen. Tämä palvelee niin mainostajia kuin mediataloja aina resurssien käytön tehostamisesta intermediatason optimointiin ja budjetointiin sekä sisältöjen kulutuksen mittaamiseen käyttäjälähtöisesti.

Media Metrics Finland Oy:n hallitukseen kuuluvat puheenjohtajana kaupallinen johtaja Antti Järvinen Sanoma Media Finlandista ja jäseninä johtaja Minna Nissinen Alma Mediasta, tutkimusjohtaja Taina Mecklin MTV Oy:stä sekä tutkimuspäällikkö Eija Moisala Yleisradiosta.