Oppimissisältöjen tuottaja Sanoma Pro lanseeraa Suomen ensimmäisen digitaalisen aapisen. Apilatien aapinen on yksi Sanoma Pron uuden opetussuunnitelman mukaisista perusopetuksen oppimateriaaleista, jotka tulevat kaikki tarjolle myös täysin digitaalisena vaihtoehtona. Digitaaliset tuotteet tukevat suomalaisten koulujen siirtymistä digitaaliseen maailmaan.

Sanoma Pro julkaisee uudet, vuoden 2016 opetussuunnitelman mukaiset perusopetuksen oppimateriaalisarjat nyt myös täysin digitaalisina. Koulu voi valita itselleen sopivan tavan digitaaliseen oppimiseen siirtymisessä, joko painettujen ja digitaalisten oppimateriaalien yhdistelmän tai täysin digitaalisen oppimateriaalin.

Yksi Sanoma Pron uutuuksista on Apilatien aapinen, jonka saa myös digitaalisena versiona. Digitaalinen aapinen tekee oppimisesta entistä monipuolisempaa. Uuden sukupolven aapisen myötä lukemista voi opetella ja opettaa muun muassa äänen, kuvan, animaatioiden ja interaktiivisten tehtävien avulla. Oppilaat oppivat usein lukemaan hyvin eri tahtiin, jolloin eritasoisten oppilaiden opettaminen on hankalaa. Apilatien aapisen avulla opettaja voi huomioida ja motivoida erilaisia oppijoita erittäin monipuolisesti. Aapisen tuoteperheeseen liittyvät digitaaliset materiaalit innostavat oppilaita osaamisen tasoon katsomatta.

Sanoma Pro auttaa opettajaa uuden opetussuunnitelman toteuttamisessa

Opettajan työn sujuvuus on yksi digitaalisen koulun eduista. Sanoma Pron tarjoomaan kuuluvat sekä oppimateriaalit että niiden monipuolista käyttöä tukeva digitaalinen oppimisympäristö työkaluineen. Näiden työkalujen avulla (esim. oppimishistorian kertyminen, keskustelut, palautuskansiot, arvioinnin työkalut) opettaja ja oppilas saavat täyden hyödyn uusista digitaalisista sisällöistä. Uusien, oppilaita aktivoivien työtapojen käyttöön ottaminen on helpompaa, kun kaikki tarvittava löytyy samasta paikasta.

”Opettaminen on tulevaisuudessa entistä enemmän valmentamista ja yksittäisten oppijoiden tarpeiden huomioimista ja tukemista. Oppijan rooli on aikaisempaa aktiivisempi ja monipuolisempi. Teemme jatkuvasti koulujen ja opettajien kanssa läheistä yhteistyötä, joka on tiivis osa tuotekehitystämme. Uskomme, että nyt julkaistavat oppimateriaalisarjat vastaavat erinomaisesti asiakkaidemme tämän hetken tarpeisiin yhä digitaalisempaan opetukseen siirryttäessä.”, toteaa Sanoma Pron perusopetuksen liiketoimintajohtaja Markku Pernu.

Lisätiedot
Sanoma Pro Oy, toimitusjohtaja Kirsi Harra-Vauhkonen, puh. 050 5604 540 tai kirsi.harra-vauhkonen@sanomapro.fi
Sanoma Pro Oy, liiketoimintajohtaja Markku Pernu, puh. 040 1822 393 tai markku.pernu@sanomapro.fi

Sanoma Pro Oy on johtava oppimisen ja opetuksen ratkaisujen tarjoaja Suomessa ja edelläkävijä digitaalisten opetusratkaisujen kehittäjänä. Liiketoiminta koostuu oppimateriaaleista sekä Oppi&ilo-tuoteperheen tietoja ja taitoja kehittävistä tuotteista. Sanoma Pro Oy kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma Learning -liiketoimintaryhmään.