Guinness World Recordsin virallinen valvoja luovutti juhlakiertueen päättäneessä show’ssa stand up -koomikko Sami Hedbergille todistuksen hyväksytystä maailmanennätyksestä.

Stand up -koomikko Sami Hedberg päätti eilen 365-kiertueensa Helsingin Hartwall Arenalle. Hedberg tavoitteli 10-vuotisjuhlakiertueellaan Guinnessin maailmanennätystä, johon vaadittiin vähintään 200 yli tunnin mittaista keikkaa. Hedbergin tavoite oli kuitenkin astetta haastavampi: 365 keikkaa vuodessa. Keikoista 309 täytti Guinnessin ennätyksen tiukat kriteerit, ja Sami Hedbergin nimissä on nyt maailmanennätys Eniten stand up -keikkoja vuodessa.

Hedbergin Guinnessin maailmanennätys meni rikki jo syyskuussa Pietarsaaressa, mutta stand up -koomikko jatkoi oman tavoitteensa metsästämistä, ja Hartwall Arenan 365. keikka sinetöi juhlavuoden. Guinness World Recordsin virallinen valvoja Jamie Clarke luovutti Sami Hedbergille kiertueen päätöskeikalla todistuksen ennätyksen rikkomisesta.

”Takana on uskomaton juhlavuosi, jonka aikana työtunteja ei laskettu. On ollut aivan mahtavaa nähdä vuoden aikana yli 100 000 nauravaa ihmistä. Maailman suurin stand up -kiertue on nyt ohi, ja ajatukseen siitä, että on ihan oikeasti ainutlaatuinen, ei ihan heti totu”, Sami Hedberg sanoo.

Kiertueellaan Hedberg keikkaili ympäri Suomen lähes joka päivä, kiireisimpinä päivinä keikkoja oli 2–3. Kaikissa ennätykseen hyväksytyissä tapahtumissa oli vähintään sata maksanutta katsojaa, ja keikat taltioitiin Guinnessin hyväksymisprosessia varten.

”Stand up on siitä hauska laji, että aiheita keksii missä ja milloin vain. Kirjaan niitä puhelimeeni jatkuvasti. Show on ilon ja naurun jakamista, tarinoita siitä, millaisia me olemme”, Hedberg sanoo.

Sanoma on suomenkielisen Guinness World Records -kirjan kustantaja.

Lisätiedot
Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.