Sarjojen ohella Korhonen on piirtänyt runsaasti Ankka-albumien, kokoelmien ja taskukirjojen kansia sekä käsikirjoittanut tarinoita muille piirtäjille varsinkin uransa alkupuolella. Korhosen käsissä on niin ikään syntynyt ensimmäinen kokonaan Suomessa kehitetty Disney-hahmo, Jaana Kapula.

Ensimmäinen Korhosen Aku Ankassa julkaistu tarina oli yksisivuinen Mikki-sarja Tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä numerossa 34/1994. Kaikkiaan hänen piirtämiään sarjoja on julkaistu Aku Ankassa noin 80.

”Aku Ankka on Suomen rakastetuin sarjakuvasankari, ja tuskin missään muussa maassa Akua rakastetaan niin paljon kuin Suomessa. Siksi on ollut hersyvää saada Karin myötä tuotua Akkarin sivuille entistä enemmän kotimaista näkökulmaa ja suomalaisille tuttuja paikkoja”, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä iloitsee.

Laajimpana Korhosen tuottamana kokonaisuutena Aku Ankassa on julkaistu viime vuonna valmistunut Ankkojen seitsenosainen Suomen-kiertue, jossa tutustuttiin niin Lapin lumoihin, etelä-pohjalaiseen yritteliäisyyteen kuin lupsakkaan savolaisuuteenkin – suomen rikkaita murteita unohtamatta. Esimerkiksi Kalakukkokalabaliikki-tarinassa Saimaan rannoilla onkivat partaniekat Hymynen ja Hopolainen saivat esikuviensa kirjoittamat puhekuplat – joskin sadattelut pysyivät perhelehteen sopivalla tasolla.

”Suomi-kiertuetta ideoidessa saatoimme pallotella riemulla tyhmimpiäkin juttuja, sillä kerrankin saatoimme ajatella vain suomalaista Aku Ankkaa. Sarjojen saaman innostuneen vastaanoton perusteella onnistuimme kutkuttelemaan suomalaisten huumorintajua juuri oikealla otteella: Saimme aikaan pienimuotoisen murresodan jokaisella kiertuepaikkakunnalla, ja tarinoihin kätkeytyneet tutut suomalaiset herättivät ansaittua hilpeyttä”, Hyyppä kertoo.

Suomen-kiertueen tarinat koonnut Ankkojen Suomi -kirja ilmestyi lokakuussa 2014, ja kotimaiseksi sarjakuvateokseksi se on myynyt erinomaisesti.

”Niin myyntilukujen kuin lukijoilta tulleen palautteenkin perusteella Korhonen on saavuttanut pysyvän aseman suomalaisten ankkafanien sydämessä”, Hyyppä sanoo.

Korhosen tarinoissa on tehty kunniaa niin suomalaiselle muotoilulle, musiikille kuin maisemille. Lukijat ovat saaneet kuulla Sipuliuksen kadonneesta sinfoniasta, Mörköorkesterin Ankkaviisuvoitosta kuin Minuhe egyptiläisestä. Tarinoista on koottu kaksi kirjaa, Ankojen Suomi ja vuonna 2013 julkaistu Korhosen 20-vuotisjuhlakirja Ankan siivellä.

Kari Korhosen teoksia pääsee lukemaan Aku Ankka Lataamossa, jossa on tarjolla kaikki Suomen Aku Ankassa julkaistut tarinat: https://lataamo.akuankka.fi/artists/kari-korhonen. Lataamoon voi tutustua kuukauden ajan maksutta.

Lisätietoja:
Aki Hyyppä, päätoimittaja, Aku Ankka -lehti, puh. (09) 1201, aki.hyyppa@sanoma.com

Kuvatekstit:

Kari Korhonen - Pohjalaiset.jpg:
Kari Korhosen pohjalaistarina aloitti Ankkojen Suomen-kiertuueen vuonna 2013.
 

Kari Korhonen - Stadi.jpg:
Ankkojen seikkailu Helsingissä julkaistiin seitsemällä eri kielellä ympäri Euroopan.

Kari Korhonen_M1103.jpg