Talous mataa eikä päivä ulkona paljoa paista, mutta tänä vuonna 30 vuotta täyttänyt kaupallinen radio voi paremmin kuin koskaan.

Vuodentakaiseen verrattuna Nelonen Median radioiden myynti kasvoi reilusti yli 50 %. Moneen muuhun mediaan verrattuna radiot uivat selkeästi vastavirtaan.

”Huippumenestyksen takana on monia onnistumisia. Kanavamme ovat koko vuoden ajan tasaisesti kasvattaneet suosiotaan ja se on pitkäjänteisen työn tulosta. Ohjelmakarttaa ei kannata uudistaa puolen vuoden välein, parhaassa tapauksessa kuuntelijalle syntyy voimakas sitoutuminen omaan suosikkikanavaan, omaan suosikkiohjelmaan tai omaan suosikkijuontajaan. Parhaista jutuista kannattaa pitää kiinni ja varmistaa niiden jatkuvuus”, sanoo Nelonen median radioiden johtaja Sami Tenkanen.

”Ensi vuonna Radio Suomipop juhlii 15. vuottaan ja samaan aikaan myös Suomen kaikkien aikojen suosituin radio-ohjelma Aamulypsy täyttää 10 vuotta. Tänä vuonna on tehty hurjasti töitä ja ensi vuonna on monta hyvää syytä juhlia”, Tenkanen iloitsee. 

Pitkäjänteisyys näkyy myös siinä, että Nelonen Medialla on selvä visio radion tulevaisuudesta. Jatkossa uusien ääneen perustuvien palveluiden kehittäminen korostuu entistä enemmän.

”Syksyllä lanseeraamamme äänisisältöpalvelu Supla on osoittanut, että kehittämällä palveluita saadaan synnytettyä myös aivan uutta markkinaa, joka ei ole pois perinteisiltä kanavilta. Uusien kuuntelutapojen kautta niin kuuntelijat, mainostajat kuin nämä toisiinsa yhdistävä Sanomakin voittavat”, kertoo Nelonen Median radioiden myyntijohtaja Erkka Jaakkola.

”Nelonen Media on onnistunut luomaan selkeät ja vahvat kanavabrändit, jotka palvelevat niin kuulijoita kuin mainostajia. Samalla, kun valtakunnallisten toimijoiden määrä on pudonnut, myös markkina on selkiytynyt. Asiakkaiden on entistä helpompi ostaa valtakunnallista ja silti kohdennettua peittoa. Kun tämä yhdistetään Suplan kaltaisiin palveluihin ja Sanoman kattavaan tarjoomaan kyseessä on vaikeasti voitettava yhdistelmä.”

Jaakkola uskoo, että ammattitaitoista kumppania tarvitaan myös yritysten alkaessa rakentaessa äänistrategioitaan.

”Juuri kukaan ei enää voisi kuvitella rakentavansa yrityksensä visuaalista ilmettä yhtä huolettomasti, kuin äänen puolella vielä osin tapahtuu. Toiset äänipalvelut sopivat paremmin ostotarpeiden herättämiseen, toiset taas antavat ostokehoitteita lähempänä itse ostohetkeä. Jatkossa video- ja radiomainonta muodostavat myymälän äänimaailman kanssa yhtenäisen kokonaisuuden, eivätkä asiakkailta meille tulevat briiffit voi enää olla muotoa ’keksikää jotain kivaa’. Tässä kokenut ja sitoutunut myyntitiimimme pääsee tarjoamaan korvaamatonta osaamistaan”, Jaakkola lupaa.

Lisätiedot
Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Nelonen Medialla on yhdeksän televisiokanavaa: Nelonen, Jim, Liv ja Hero sekä Nelonen Pro 1, Nelonen Pro 2, Nelonen Prime, Nelonen Nappula, Nelonen Maailma ja Ruutu-palvelu, sekä kuusi radiokanavaa: Radio Aalto, Radio Rock, Radio Suomipop, Loop, Metro Helsinki ja Groove FM.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.