Oppimisratkaisujen tuottaja Sanoma Pro tuo uuden Bingel-oppimispelin alakouluihin. Bingel-maailmassa lapset ratkovat koulutehtäviä ja etenevät niiden avulla vaativammille tasoille. Ainutlaatuiseksi Bingelin tekee se, että sen tehtävät on kytketty uuden opetussuunnitelman mukaiseen oppimateriaaliin. Bingelin lisäksi Sanoma Pro tuo markkinoille myös kaksi muuta oppimispeliä.

Uusi opetussuunnitelma korostaa aikaisempaa voimakkaammin lapsen itseohjautuvuutta ja monipuolista teknologian käyttöä. Sanoma Pro tuo suomalaisiin kouluihin ensimmäisen pelillisen tehtävämaailman, joka tukee suoraan opetuksen rakennetta ja täydentää oppimateriaalien sisältöä. Oppilaat etenevät maailmassa keräten ”virtuaalista valuuttaa” tehtäviä tekemällä ja voivat tällä valuutalla esimerkiksi rakentaa pelihahmoaan. Seikkailuissa tehdään yhteistyötä kavereiden kanssa, ja välillä tulee eteen jokin jännittävä pulma, josta voidaan selvitä vain yhdessä – yhteistyötaitoja harjoitellen. Opettaja voi seurata oppilaiden edistymistä oppimista edistävässä pelimaailmassa ja tukea sekä kannustaa heitä tarpeen mukaan.

Bingel-harjoitukset tukevat muuta koulutyötä ja noudattavat oppimateriaalin etenemisjärjestystä. Selainpohjaisena palveluna Bingel on oppilaiden käytettävissä myös kotitehtäviin ja lisäharjoitteluun kotona.

Bingel on jo laajasti käytössä Belgiassa, jossa sillä on 300 000 käyttäjää.  Myös Ruotsissa hiljattain lanseerattu oppimispeli on otettu innostuneesti vastaan. Suomessa Bingel tulee ensi syksynä osaksi Sanoma Pron matematiikan ja äidinkielen oppimateriaaleja. Jatkossa oppiaineiden valikoima laajenee.

”Uskomme, että Bingel innostaa myös suomalaisia oppilaita ja tuo opettajille uudenlaisen tavan motivoida oppilaita. On erittäin tärkeää, että pelissä yhdistyy hauskuus ja oikea oppiminen. Bingelissä tämä on otettu huomioon muun muassa personoinnin keinoin. Oppilaan suoriutuminen määrittelee hänelle seuraavaksi osoitettavat oppimispolut. Näin oppilaalle tulee onnistumisen tunne ja hän etenee oppimisessa sopivalla nopeudella”, toteaa Sanoma Pron kehitysjohtaja Juha Juosila.

Oppimispelien tarjonta lisääntyy

Bingelin ohella Sanoma Pro tuo muitakin uusia pelillisiä, oppimateriaalisarjoihin kytkettyjä sovelluksia opetukseen. Tavoitteena on monipuolistaa oppimista. Sanoma Pron alakoulun matematiikan sarjaa täydentämään tulee Ihmepupun kuntorata -mobiilipeli, jossa edetään mielenkiintoista ja nopeatempoista rataa suorittamalla laskutehtäviä. Äidinkielen opiskelua tukemaan Sanoma Pro tuo 3.–6.-luokille Peikkoleiri-pelin. Se on hauskoilla hahmoilla varustettu tasohyppelypeli, jossa edetään tekemällä erilaisia äidinkielen tehtäviä.

Katso Bingel-oppimispelin esittelyvideo:
http://youtu.be/OfbcQeGnKA4

Lisätiedot
Sanoma Pro Oy, toimitusjohtaja Kirsi Harra-Vauhkonen, puh. 050 5604 540 tai kirsi.harra-vauhkonen@sanomapro.fi
Sanoma Pro Oy, kehitysjohtaja Juha Juosila, puh. 040 557 7555 tai juha.juosila@sanomapro.fi

Sanoma Pro Oy on johtava oppimisen ja opetuksen ratkaisujen tarjoaja Suomessa ja edelläkävijä digitaalisten opetusratkaisujen kehittäjänä. Liiketoiminta koostuu oppimateriaaleista sekä Oppi&ilo-tuoteperheen tietoja ja taitoja kehittävistä tuotteista. Sanoma Pro Oy kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma Learning -liiketoiminta.