Lehdistötiedote 18.6.2014

 
Suomen monikanavaisin ja tavoittavin mediatalo Sanoma Media Finland laajentaa hyvinvoinnin ja terveyden sisältöjensä tarjontaa 55+ -kohderyhmälle räätälöidyllä uutuuslehdellä. ET Terveys on lukijoidensa henkilökohtainen valmentaja, joka neuvoo ja kannustaa elämään terveellisesti ja voimaan hyvin.

Suomen suurimman yleisaikakauslehden ET-lehden brändi laajentuu yli 55-vuotiaiden terveyteen ja hyvinvointiin, kun uutuuslehti ET Terveys ilmestyy ensimmäistä kertaa tänään. Uutuuden sisältö rakentuu vahvan neuvonnallisen osuuden, ajankohtaisten terveysuutisten, selviytymistarinoiden, lukijoiden kysymysten ja ravitsemustiedon ympärille. Keskeisiä aiheita ovat myös terveys- ja liikuntamatkailu, parisuhde ja seksi sekä terveenä pysymisen kustannuksiin liittyvät kysymykset.
 
”Terveys ja itsensä sekä läheistensä hoitaminen kiinnostavat erityisen paljon ikääntyviä suomalaisia. Olemme halunneet luoda suomalaisille senioreille henkilökohtaisen valmentajan, joka auttaa heitä lisäämään omaa hyvinvointiaan”, Magazine Media -liiketoimintaryhmän Hyvä elämä -sisältöryhmästä vastaava johtaja ja ET-lehden päätoimittaja Riitta Korhonen sanoo.
 
ET Terveyden ensimmäinen, 84-sivuinen numero pohtii millaisia elämäntapamuutoksia vanhenevan väestön tulisi tehdä oman terveytensä sekä sairaskustannusten vähenemisen takia. Lisäksi numeron aiheita ovat muun muassa:
 
• Ex-bodari ja kokki Maija Silvennoinen sairastui vahvuuteensa
• Laaja teemapaketti sydämen terveydestä
• Ravitsevat lautasmallit kolmeen ikävaiheeseen: 55+, 65+ ja 75+
• Selätä päänsärky – syyt, oireet ja hoidot
• Mikä auttaa erektiovaivoihin?

"Jatkamme uudessa lehdessä ET-lehden vahvaa tarinallisuutta ja käsittelemme aiheita ihmisten sekä heidän kokemustensa kautta. Vaikka lehdessä on vahva neuvonnallinen ote, suhtaudumme terveyteen ja hyvinvointiin positiivisesti ja kannustavasti”, Riitta Korhonen kertoo.
 
Tilaus- ja irtonumeromyynnissä oleva lehti ilmestyy tänä vuonna neljästi ja jatkossa kuusi kertaa vuodessa. Verkossa brändi panostaa yhteisöllisyyteen ja vertaistukeen muun muassa blogeissa ja etlehti.fi:n keskustelufoorumissa, joka on Suomen suurin senioreiden kohtauspaikka verkossa.
 
ET-lehden yhdessä 15/30 Researchin kanssa tekemän Kansallisen Senioritutkimuksen mukaan peräti 80 prosenttia yli 55-vuotiaista suomalaisista seuraa säännöllisesti terveyttään ja 63 prosenttia heistä on valmis panostamaan omaan hyvinvointiinsa. Terveyden säilyminen on yksi senioreiden tärkeimmistä tulevaisuuden haaveista matkailun ja uuden oppimisen rinnalla. Suomen ensimmäinen seniorikohderyhmää syväluodannut tutkimus kertoo myös, että puolet suomalaisista 55-plussista on kiinnostunut ostamaan ikäryhmälleen räätälöityjä tuotteita.
 
”Terveys ja hyvinvointi on yksi uuden kasvustrategiamme teema-alueista, joiden ympärille rakennamme monikanavaista sisältö- ja palvelutarjontaa ydinkohderyhmillemme eli naisille, perheille ja yli 55-vuotiaille. ET Terveys täydentää hienosti hyvinvoinnin tarjontaamme, sillä se yhdistää ostovoimaisen ja uutuuksista kiinnostuneen kohderyhmän sekä heitä läheisesti puhuttelevan aihealueen. Lehden ennakkomyynti onkin sujunut erinomaisen hyvin”, Magazine Median liiketoimintajohtaja Kaisa Ala-Laurila sanoo.
 
Sanoma Media Finlandin aikakausbrändeillä on vahva asema laadukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin sisältöjen tuottajana. Hyvä Terveys on 431 000 lukijallaan Suomen suurin naisten erikoislehti ja terveyslehtien ykkönen, Me Naiset Sport puolestaan tavoittaa 88 000 hyvinvoinnista kiinnostunutta. Lisäksi aihealueen sisällöt ovat vahvasti läsnä monissa muissa yhtiön aikakauslehdissä.

Lisätietoja antaa

päätoimittaja
Riitta Korhonen
riitta.korhonen@sanoma.com
puh. 09-120 5415


Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin. Yli 200 brändiämme ja palveluamme tavoittavat päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Tänäänkin yli neljä miljoonaa suomalaista viettää yhteensä 3,6 miljoonaa tuntia medioidemme parissa.
 
Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.