Lehdistötiedote 6.3.2014

Suomen suurimman yleisaikakauslehden ET-lehden brändi laajenee yli 55-vuotiaiden terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvällä uutuudella. ET Terveys on lukijoidensa henkilökohtainen valmentaja, joka neuvoo ja kannustaa elämään terveellisesti ja voimaan hyvin. Lehti ilmestyy tänä vuonna neljästi – ensimmäinen numero 18. kesäkuuta.

Suomen suurimman yleisaikakauslehden ET-lehden brändi laajenee yli 55-vuotiaiden terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvällä uutuudella. ET Terveys on lukijoidensa henkilökohtainen valmentaja, joka neuvoo ja kannustaa elämään terveellisesti ja voimaan hyvin. Samalla uutuus ottaa voimakkaasti kantaa terveydenhuollosta käytävään keskusteluun ja päästää myös lukijansa ääneen.

ET Terveyden sisältö rakentuu vahvan neuvonnallisen osuuden, ajankohtaisten terveysuutisten, selviytymistarinoiden, lukijoiden kysymysten sekä ravitsemustiedon ympärille. Keskeisiä aiheita ovat myös terveys- ja liikuntamatkailu, parisuhde ja seksi sekä terveenä pysymisen kustannuksiin liittyvät kysymykset.

”Uusi ET Terveys jatkaa ET-lehden vahvaa tarinallisuutta ja käsittelee aiheitaan ihmisten sekä heidän kokemustensa kautta. Vaikka lehdessä on vahva neuvonnallinen ote, suhtaudumme terveyteen ja hyvinvointiin positiivisesti ja kannustavasti. Otamme myös kantaa ja avaamme terveyden taloudellista puolta esimerkiksi vertailemalla palvelujen ja tuotteiden hintoja”, päätoimittaja Riitta Korhonen kertoo.

ET-lehden tekemän Kansallisen Senioritutkimuksen mukaan peräti 80 prosenttia yli 55-vuotiaista seuraa säännöllisesti terveyttään ja 63 prosenttia heistä on valmis panostamaan omaan hyvinvointiinsa. Terveyden säilyminen on yksi senioreiden tärkeimmistä tulevaisuuden haaveista matkailun ja uuden oppimisen rinnalla.

”Terveys ja itsensä sekä läheistensä hoitaminen kiinnostavat erityisen paljon yli 55-vuotiaita. Olemme halunneet luoda heille henkilökohtaisen valmentajan, joka auttaa lisäämään omaa hyvinvointia. Samaan aikaan terveydenhuollon toimivuus on yhteiskuntamme avainkysymyksiä. Siksi haluamme myös tarjota lukijoille väylän osallistua terveydenhuollosta käytävään keskusteluun”, Riitta Korhonen kuvailee.

ET Terveyden ensimmäinen numero julkaistaan 18. kesäkuuta. ET-lehden toimituksen tekemä lehti ilmestyy tänä vuonna neljä kertaa ja jatkossa kuusi kertaa vuodessa. Verkossa brändi panostaa yhteisöllisyyteen ja vertaistukeen muun muassa blogien ja keskustelupalstan kautta.

”ET-lehdellä on huimat 620 000 lukijaa ja Kansallisen Senioritutkimuksen mukaan puolet suomalaisista senioreista on kiinnostunut ostamaan ikäryhmälleen räätälöityjä tuotteita. Uskomme, että uutuuslehtemme löytää nopeasti aktiivisen ja uskollisen lukijakunnan. Mediamyynnissä lehden aihealue sekä ostovoimainen ja uutuuksista kiinnostunut kohderyhmä luovat yhdistelmän, joka täydentää hienosti nykyistä tarjontaamme niin printissä kuin verkossakin”, Magazine Media -liiketoimintayksikön liiketoimintajohtaja Kaisa Ala-Laurila sanoo.

Sanoma Media Finlandilla on vahva asema laadukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin sisältöjen tuottajana. Hyvä Terveys on 431 000 lukijallaan Suomen suurin naisten erikoislehti ja terveyslehtien ykkönen, Me Naiset Sport puolestaan tavoittaa 88 000 hyvinvoinnista kiinnostunutta. Lisäksi aihealueen sisällöt ovat vahvasti läsnä monissa muissa yhtiön aikakauslehdissä.

”Hyvinvointi on yksi niistä sisältöteemoista, joiden ympärille alamme rakentaa monikanavaista media- ja palvelutarjontaa. ET Terveyden lisäksi suunnitteilla on monia muitakin uusia, kohderyhmiemme tarpeisiin räätälöityjä lanseerauksia”, Kaisa Ala-Laurila kertoo.

Lisätiedot

päätoimittaja
Riitta Korhonen
ET-lehti
puh. 09 120 5415

liiketoimintajohtaja
Kaisa Ala-Laurila
Magazine Media
puh. 09 122 5100

ET-lehti on Suomen suurin seniorimedia ja suurin yleisaikakauslehti. Se kannustaa lukijoitaan nauttimaan elämästä ja tarjoaa heille uusia mahdollisuuksia. ET-lehdellä on 620 000 lukijaa (KMT Lukija 2013) ja sen levikki on 226 853 (LT 2012).