Lehdistötiedote 19.3.2014

Satukirjasto on Lasten Oman Kirjakerhon uusi digitaalinen palvelu, joka sisältää yli sata suosittua Disney-tarinaa. Satukirjastoa voi käyttää kaikilla päätelaitteilla, joissa on nettiselain. Digitaalisina lasten rakastamat sadut kulkevat helposti mukana kaikkialle.

Satukirjastoon kuuluu sekä yhdessä luettavia että valmiiksi ääneen luettuja satuja. Satukirjastoa on niin helppo käyttää, että lapset löytävät suosikkisatunsa sieltä tarvittaessa itsenäisestikin. Palvelun sisältö on tarkoitettu 0–6-vuotiaille lapsille, joten sen käyttö on taatusti turvallista.

”Tutkimusten mukaan sadut ruokkivat lasten mielikuvitusta ja luovuutta, sekä opettavat heille monia elämässä tarvittavia taitoja, kuten empatiakykyä. Ja onhan lasten ja aikuisten yhteinen lukuhetki mitä parhain tapa viettää aikaa yhdessä”, sanoo päätoimittaja Heli Koppelo Lasten Omasta Kirjakerhosta.

”Digitaalisessa muodossa lasten rakastamat tarinat kulkevat nyt helposti mukana kaikkialle – automatkoille, mökille tai mummolaan. Juuri tästä olemmekin jo saaneet paljon kiitosta Satukirjaston käyttäjiltä”, hän jatkaa.

Uutta sisältöä säännöllisesti

Satukirjastosta löytyvät niin Disneyn uudet suosikit Autoista Prinsessoihin kuin iki-ihanat klassikot Nalle Puhista Aristokatteihin. Valikoima päivittyy kahden viikon välein, joten innokkaimmatkin lukijat löytävät palvelusta jatkuvasti uutta sisältöä.
Satukirjaston iPad-versiossa lapset voivat myös lukea ja kuunnella hahmoesittelyjä sekä tehdä puuhatehtäviä.

Satukuukauden aloittaa Niina Lahtinen

Lasten Oman Kirjakerhon Satukirjastossa vietetään 17.3. alkaen Satukuukautta, jolla halutaan muistuttaa tarinoiden ja yhteisten satuhetkien tärkeydestä. Kolme suomalaisten suosikkia on lähtenyt mukaan kampanjaan satulähettiläiksi: Niina Lahtinen, Seela Sella ja Mikko Kuustonen ovat kukin valinneet lempitarinansa Disneyltä ja lukevat sen lasten iloksi Satukirjastoon.

Satujen taltioinnin kulissien taakse pääsee kurkistamaan videoilla YouTubessa. Tutustu samalla myös hurmaavaan Sofia-tyttöön, jolla on tärkeää asiaa aikuisille.
Satukuukauden aikana Lasten Oman Kirjakerhon Facebook-sivuilla käydään keskustelua satujen kiehtovasta maailmasta.

Satukirjastoa voi kokeilla kuukauden ajan veloituksetta. Sen jälkeen kuukausimaksu on vain 4,90 euroa. Palveluun voi tutustua osoitteessa www.satukirjasto.fi.
Lisätiedot:
Päätoimittaja, toimituksen esimies Heli Koppelo,
Lasten Oma Kirjakerho
p. 0400 816 560, heli.koppelo@sanoma.com

Kuvat:
Tuukka Liukkonen
p. 050 491 6281, tuukka.liukkonen@viestintamyy.fi


Lasten Oman Kirjakerhon digitaalinen Satukirjasto sisältää yli sadan kirjan valikoiman rakastettuja Disney-satuja. Runsaasta satuvalikoimasta löytyy suosikkeja pienille sekä leikki-ikäisille tarinoiden ystäville. Mukana on niin Prinsessoja, Autoja, Nalle Puh kuin iki-ihania Disneyn klassikkohahmoja Aristokateista Tikuun ja Takuun. Yli puolet saduista on luettu ääneen. Satukirjasto toimii netissä ja tableteilla, joten saduista voi nauttia missä vain. Satukirjastoon voi tutustua lukemalla kahta ilmaista näytekirjaa osoitteessa www.satukirjasto.fi. Satujen maailma on vain sormenheilautuksen päässä!

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.