9. kesäkuuta yksi sarjakuvamaailman kulttuurihistoriallisesti merkittävimmistä hahmoista, Aku Ankka, saavuttaa 80 vuoden arvokkaan iän. Merkkipäivän kunniaksi suomalaiset pääsevät nauttimaan Ankallisaarteille omistetusta Duckenheim-näyttelystä, jonka ankallista estetiikka edustavasta pääteoksesta odotetaan kaikkien aikojen yleisömagneettia.

Helsingin keskustaan sijoittuva uusi museohanke on herättänyt paljon tunteita ja kiivasta keskustelua. Nyt paikka ja rahoitus ovat vihdoin selvillä: Duckenheim tuo Sanomataloon kansainvälisesti arvostetun näyttelyn, joka on omistettu maamme Ankallisaarteille. Näyttely ja sen hurmaava pääteos, Musiikkitalon eteen pystytettävä kolme metriä korkea kukkateos, ovat kunnianosoitus Aku Ankalle, joka täyttää avajaispäivänä 80 vuotta.  

Yleisölle avoimet avajaisjuhlallisuudet alkavat 9. kesäkuuta klo 17 Sanomatalon Mediatorilla.

”Ohjelmassa on paneelikeskustelu Aku Ankan merkityksestä Suomen kulttuurille sekä erilaista puuhaa lapsille. Kahvitarjoilut järjestetään Musiikkitalon edessä näyttelyn lumoavan pääteoksen luona. Kaikki Ankka-fanit – suuret ja pienet –  ovat tervetulleita juhlistamaan arvokasta merkkipäivää", toivottaa Suomen Duckenheim-säätiön puheenjohtaja ja Aku Ankka -lehden päätoimittaja Aki Hyyppä.

Aku Ankka -lehden uljas juhlanumero nyt saatavilla

Aku Ankan 80-vuotismerkkipäivän kunniaksi 4. kesäkuuta ilmestyi Aku Ankka -lehden uljas juhlanumero, jonka kruunaa johtosarja ”Kovat ajat, pehmeät keinot”. Kyseessä on kirjailija Laura Honkasalon ja sarjakuvataiteilija Ville Tietäväisen kirjoittama suuri kulttuuritapaus. Piirrokset ovat lähtöisin Tietäväisen kynästä.

”Harvassa ovat suomalaiset, joiden piirroksia on julkaistu Akkarin sivuilla! Aku Ankan juhlalehden liitteenä on myös 32-sivuinen erikoisnumero, johon toimitus on koonnut sarjan Akun jokaiselta vuosikymmeneltä aina 1930-luvulta tähän päivään saakka”, Hyyppä paljastaa.

Lisätietoja:

Aki Hyyppä, päätoimittaja, Aku Ankka -lehti
Sanoma Media Finland Oy
puh. (09) 1201, aki.hyyppa@sanoma.com