Lehdistötiedote 8.4.2014

Sanoma Media Finlandin aikakausportfoliosta vastaava Magazine Media -liiketoimintayksikkö panostaa ydinkohderyhmiensä tarpeiden palvelemiseen ryhmittämällä brändinsä uudelleen ja rakentamalla monikanavaisia teemakokonaisuuksia. Tavoitteena on vahvistaa Magazine Median edelläkävijäasemaa naisissa, perheissä ja 55+ -kohderyhmässä.

Magazine Media haluaa palvella ydinkohderyhmiään elämyksellisillä, viihdyttävillä ja hyödyllisillä sisällöillä joka päivä ja joka paikassa. Digitaalisten kanavien kautta aikakaussisällöille on avautumassa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia olla mukana suomalaisten elämässä ja mediavalinnoissa. Magazine Media on selkeä markkinajohtaja naisten, perheiden sekä yli 55-vuotiaiden kohderyhmissä ja valtaosa sen aikakausbrändeistä on oman aihealueensa ykkösiä.

”Meillä on kirkas visio markkinajohtajuuden ja edelläkävijyyden vahvistamiseksi pääkohderyhmissämme. Uuden organisaation myötä käännämme ajattelutapamme tuote- ja printtilähtöisyydestä kohderyhmien tarpeiden palvelemiseen monikanavaisesti. Kehitämme esimerkiksi laajoja teemakokonaisuuksia. Niistä ensimmäinen on pian markkinoille tuleva, digitaalisia ja printtituotteita laajasti yhdistelevä ruokakonseptimme”, Magazine Median liiketoimintajohtaja Kaisa Ala-Laurila sanoo.

Uudessa, toukokuun alussa starttaavassa organisaatiossa Magazine Median brändit ja toimitukset on koottu neljään ryhmään:

Naisiin keskittyvään ryhmään kuuluvat Me Naiset, Me Naiset Sport, Me Naiset Kilot Veks!, Cosmopolitan, MyCosmo ja Gloria. Ryhmää vetää Johanna Lahti, joka on nimitetty sisällöistä vastaavaksi johtajaksi. Hän jatkaa myös Me Naisten päätoimittajana.

Perheisiin keskittyvään ryhmään kuuluvat Kodin Kuvalehti, Suuri Käsityö, Vauva, Meidän Perhe, Glorian Koti, Glorian Antiikki, Kotiguru, Glorian Ruoka & Viini ja Soppa365. Ryhmää vetää Niina Leino, joka on nimitetty sisällöistä vastaavaksi johtajaksi. Hän toimi aiemmin naisten- ja lifestylelehtien toimitusten esimiehenä.

Elämälle ja tiedolle uteliaisiin keskittyvään ryhmään kuuluvat ET-lehti, Hyvä Terveys, Kiloklubi, Matkaopas, Tiede ja Geo. Ryhmää vetää Riitta Korhonen, joka on nimitetty sisällöistä vastaavaksi johtajaksi. Hän jatkaa myös ET-lehden päätoimittajana.

Miehiin ja tekniikasta kiinnostuneisiin keskittyvään ryhmään kuuluvat MB, Pelit, Auto Bild Suomi, GTi-Magazine, V8-Magazine ja Rakennuslehti. Ryhmää johtaa toimitusten esimies Tapio Kivistö.

Brändi- ja sisältöryhmien kanssa tiiviissä yhteistyössä toimivat kaupallisen johtajan Sami Smolanderin vetämä Kaupallinen ryhmä ja digitaalisesta liiketoiminnasta vastaavan johtajan Toni Laturin vetämä Digiryhmä. Johtaja Taina Hynninen vastaa liiketoiminnan kehitys- ja tukipalveluista, joihin kuuluu muun muassa Magazine Median Designkeskus.

”Toimintamme ytimessä ovat lukijoiden tarpeet, digitaalinen osaaminen ja kaupallinen näkemys. Vahvuutemme on valtava sisältöpääoma, joka karttuu päivittäin laadukkailla jutuilla, kuvilla ja yleisön tuottamalla sisällöllä. Sen varaan voimme luoda todella monipuolisia uusia sisältötuotteita ja -palveluita. Laajennamme digitaalista valikoimaamme vauhdilla ja samalla jatkamme printtituotteiden kehittämistä”, Kaisa Ala-Laurila sanoo.

Lisätiedot
 
liiketoimintajohtaja
Kaisa Ala-Laurila
Magazine Media
puh. 09 120 5100

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin. Yli 200 brändiämme ja palveluamme tavoittavat päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Tänäänkin yli neljä miljoonaa suomalaista viettää yhteensä 3,6 miljoonaa tuntia medioidemme parissa.

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.