Osana 31.10.2013 ilmoitettua organisaation ja toimintamallien uudelleenjärjestelysuunnitelmaansa Sanoma perusti vuoden alussa Sanoma Digital –liiketoimintayksikön.

Sanoma Digital keskittyy puhtaasti digitaalisiin kuluttajamediabrändeihin Suomessa ja Hollannissa. Näitä ovat esimerkiksi Oikotie.fi, uutispalvelu NU.nl ja hintavertailupalvelu Kieskeurig.nl.

Sanoma Digitalin perustamista johtaa toimitusjohtaja, Sanoman johtoryhmän jäsen John Martin. Kuten 31.10. myös tiedotettiin, Martin siirtyy myöhemmin tänä vuonna Sanoma Learningin toimitusjohtajaksi. Hänen seuraajansa rekrytointiprosessi on käynnissä. 

Martin johtaa Sanoma Digitalin vastikään nimitettyä johtoryhmää, joka koostuu seuraavista tehtävistä ja henkilöistä:
 

  • COO, Sanoma Digital – Finland  Marja-Leena Tuomola keskittyy online-markkinapaikkoihin kuten Oikotie.fi, Huuto.net, Auto24.ee and MSO.fi. Hän edustaa Sanoma Digitalia Sanoma Media Finlandin johdossa.
  • Vastaava henkilö Hollannissa on Sander ten Dam, COO Sanoma Digital - Netherlands. Hänen vastuualueisiinsa kuuluvat mm. verkon liikenteenohjaukseen keskittyvät Kieskeurig.nl, Startpagina.nl ja Fashionchick, hän myös johtaa tärkeimpien brändien kansainvälistymissuunnitelmia. Ten Dam edustaa Sanoma Digitalia Sanoma Media Netherlandsin johdossa.
  • Director Digital Content  Sander Stallinga on vastuussa Sanoman puhtaasti digitaalisista sisältötuotteista, kuten NU.nl
  • Lassi Kurkijärvi on nimitetty Innovation Lab Directoriksi. Hän johtaa myös menestyksekkäitä ja suosittuja innovaatio-ohjelmia ja sisäisten kasvuhankkeiden kehitystä.
  • Director SanomaVentures  Herman Kienhuis jatkaa yhtiön venturing-toiminnan johdossa.
  • Vice President, Customer Insight and Analytics  Ulla Kruhse-Lehtosen tavoitteena on vahvistaa Sanoman kuluttajaymmärrys ja -analytiikkakyvykkyyksiä.

Sanoma Digitalin johto on kokonaisuudessaan esitelty osoitteessa Sanoma.com.

Sanoma Digital työskentelee tiiviisti yhteistyössä Sanoman muiden media-alustojen kanssa, tavoitteena on tarjota monikanavaisia ratkaisuja sekä kuluttajille että mainostaja-asiakkaille. Tässä ovat tukena yhteiset myyntitiimit, kuluttajaymmärrys- ja analytiikkatiimit sekä teknologiatiimi.  

 

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä.

Uskomme maailmaan, joka on täynnä mahdollisuuksia, tunteita, vuorovaikutusta ja inspiraatiota. Maailman voi tavoittaa ja kokea, siihen voi vaikuttaa ja sen haluaa jakaa. Sellaisen maailman me haluamme tarjota.

Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Suomessa ja Hollannissa Sanoma on markkinoiden johtava, monikanavainen mediayhtiö. Sanomalla on oppimisliiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa, Belgiassa ja Puolassa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä