Suomea kiertänyt ankkaviisikko päätyy lukijoiden toiveesta Ouluun. Kompiaiskojun vieressä rysähtää, kun matka katkeaa topakkaan Toripoliisin. Vaan ei hätää: oululaisten teknologiaosaajien joukko on rohkea, reima ja horjumaton!

Akun ja kumppanien matkailuauto kiersi viime vuonna eri puolilla Suomea ankkapiirtäjä Kari Korhosen kuudessa tarinassa. Akun 80-vuotisjuhlan kunniaksi lukijat saivat ehdottaa, mihin päin maata matkan viimeinen etappi osuu. Niinpä Aku Ankan erikoisnumerossa keskiviikkona julkaistava sarja tuo ankkalauman nouhauta ja haitekkiä tursuaville teknomessuille Ouluun.

”Oulu tunnetaan korkean teknologian kotina ja siellä jos missä osaavia teknologiaihmisiä riittää. Ja vaikka teollisuudenalan tilanne voikin hetkittäin näyttää synkältä, voi ottaa Akusta oppia: ei kun nokka pystyyn. Kyllä innovatiivisille ihmisille aina tekemistä löytyy”,  kannustaa Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä. ”Sarja muuten julkaistaan muidenkin maiden Aku Ankoissa, mutta niissä Oulu on Hanhivaara!”

Suomikiertue on tuonut Ankkojen eteen eri maakuntien kummallisuuksia paikallisia kulttuureita ja murteita kunnioittaen. Oulun seutua tunteville tässäkin tarinassa riittää hoksattavaa, minkä lisäksi tarjolla on tukuittain vain kaupallistamista vaille olevia ankkamaisia innovaatioita: Vai miltä kuulostavat vaikka valaisevat korvatulpat tai Pax-Mart-rauhanhierontarobotti.

Oulu-seikkailu on viimeinen etappi Ankkojen Suomen-kiertueella, joka syksyllä kootaan yksiin kansiin kirjassa Ankkojen Suomi.

”Lähes kaiken minkä Suomesta tiedän – tai ainakin asiat, jotka parhaiten muistan – olen oppinut tehdessäni taustatutkimusta Ankkojen retkeä varten”, kertoo sarjan kirjoittanut ja piirtänyt Kari Korhonen.  ”Jos minä en tiennyt paljoa Suomesta, Aku-polo ei tiennyt sitäkään vähää! Oli minun tehtäväni toimia oppaana, samalla opin itsekin yhtä ja toista uutta.”

Lisätietoja:

Aki Hyyppä, päätoimittaja, Aku Ankka -lehti

Sanoma Media Finland Oy
puh. (09) 1201, aki.hyyppa@sanoma.com

Aku Ankka esiintyi ensimmäistä kertaa vuonna 1934 lyhytelokuvassa. Pian hahmo alkoi seikkailla myös sarjakuvastripeissä, ja 1940-luvulla se sai oman lehden. Suomessa Aku Ankka -lehti ilmestyi ensi kertaa joulukuussa vuonna 1951. Lehden levikki nelinkertaistui ensimmäisten viiden vuoden aikana. Nykyään Aku Ankan levikki on 282 794 (LT 2012), ja sillä on viikoittain noin 1,2 miljoonaa lukijaa. Aku Ankka-lehti kuuluu Suomen johtavan aikakauslehtikustantajan Sanoma Media Finlandin valikoimaa. Sanoma Media on osa Sanomaa.  Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.