Lehdistötiedote 26.6.2014

Sanoman, Matkahuollon ja Suomen Lähikaupan 25. kesäkuuta käynnistyvä yhteistyö tuo Huuto.netin käyttäjille uuden, edullisen ja turvallisen kuljetusvaihtoehdon. Valitessaan uuden Huutopaketin asiakas voi maksaa kuljetuksen helposti netissä ja käydä jättämässä lähetyksen mihin tahansa Matkahuollon Pakettipisteeseen, esimerkiksi Siwaan tai Valintataloon. Lähettäminen ei vaadi asiakkaalta osoitekortin tulostamista, sillä tarvittavat tiedot tulostetaan Pakettipisteessä lähettäjälle toimitetun aktivointikoodin perusteella.
 
Huutopaketin tilaus helposti omalta koneelta
 
Huutopaketti on Huuto.netistä ostettavissa oleva edullinen kuljetus myydylle tuotteelle. Uuden Matkahuollon ja Suomen Lähikaupan toteuttaman Huutopaketin myötä asiakkaat voivat nyt ostaa kuljetuksen suoraan omalta koneeltaan täysin sähköisesti. Lähettäjän ei siten tarvitse enää tulostaa edes osoitekorttia, sillä riittää että lähetyshetkellä Pakettipisteessä on mukana aktivointikoodi.
 
Kuljetuksen ostaminen on helppoa. Kun myytävälle tuotteelle on löytynyt ostaja, myyjä voi ostaa kuljetuksen suoraan Huuto.netin verkkopalvelusta. Palveluun syötetään omat ja vastaanottajan tiedot, ja kuljetus maksetaan pankkitunnuksilla tai luottokortilla. Maksun jälkeen myyjä saa sähköpostitse tai tekstiviestinä tilausvahvistuksen sekä aktivointikoodin ja voi viedä paketin Matkahuollon Pakettipisteeseen. Pakettipisteessä henkilökunta tulostaa aktivointikoodilla lähetykseen osoitekortin, ja paketti lähetetään vastaanottajalle. Lähetyksen voi pakata itse tai hankkia pakkausmateriaalit Pakettipisteestä.
 
Matkahuollon toteuttamalla Huutopaketilla voit lähettää paketteja aina 10 kiloon asti. Kuljetuksen hinta on aina 6,99 € ja toimitusaika on 1-3 arkipäivää.
 
Turvallinen lähetys
 
Vertaiskaupassa asioiminen ja uuden Huutopaketin käyttö on turvallista, sillä lähettäjä ja vastaanottaja voivat seurata paketin kulkua lähetystunnuksen avulla Matkahuollon toimitusseurannassa. Paketin vastaanottajalle ilmoitetaan tekstiviestillä heti, kun paketti on noudettavissa ja vastaanottajan henkilöllisyys tarkistetaan aina, jotta voidaan varmistaa, että myyjän paketti luovutetaan oikealle henkilölle.
 
Maan laajin henkilökohtaisesti palveleva pakettiverkosto
 
Huuto.net on Suomen suurin vertaiskauppapaikka, jossa myydään ja ostetaan tuotteita suoraan muilta käyttäjiltä. Valtaosa verkkopalvelussa käytävästä kaupasta tapahtuu yksityishenkilöiden välillä, ja Matkahuollon Pakettipalvelut tarjoavatkin kuluttajille turvallisen ja vaivattoman tavan lähettää Huutopaketteja ilman osoitekorttien tulostamista vaikka omasta lähikaupasta käsin.
 
Uuden Huutopaketin valitsevien asiakkaiden käytössä on Suomen laajin, 1 100 Pakettipisteen henkilökohtaisesti palveleva verkosto. Matkahuoltojen lisäksi verkostoon kuuluvat Suomen Lähikauppa Oy:n Siwat ja Valintatalot sekä lukuisat muut Matkahuollon Pakettipisteet. Monet Pakettipisteistä palvelevat kaikkina viikonpäivinä aamuvarhaisesta iltamyöhään, joten lähetyksen voi viedä tai noutaa juuri itselleen parhaiten sopivaan aikaan.
 
– Huutopaketti on luonteva lisä palvelutarjontaamme. Yhdistämällä oman, kattavan palveluverkostomme maan suurimpaan vertaiskauppasivustoon pystymme tarjoamaan asiakkaillemme joustavan, kilpailukykyisen ja ennen kaikkea turvallisen palvelun. Pakettiseurantamme avulla myös vertaiskaupasta ostettuja paketteja voi seurata kuin muitakin verkko-ostoksia. Uskomme tämän vetoavan kuluttajiin, kertoo liiketoimintapäällikkö Erkki Vehman Matkahuollosta.
 
– Suomen Lähikaupassa Pakettipalvelut ovat kehittyneet vahvasti, viime vuonna meiltä lähetettiin ja noudettiin miljoonia paketteja. Uusi yhteistyö Huuto.netin ja Matkahuollon kanssa vahvistaa palvelutarjontaamme, ja haluamme Siwoissa ja Valintataloissa tarjota kuluttajien toivomia palveluita. Tämän uuden palvelun mahdollistamiseksi kassoille on toteutettu myös uusi, innovatiivinen ratkaisu, Suomen Lähikaupan palvelujohtaja Petri Toivonen sanoo.
 
– Huuto.net huolehtii kaupankäynnistä kuluttajien puolesta, vaikka ostaja ja myyjä asuisivat eri puolilla Suomea. Yhteistyö Matkahuollon ja Suomen Lähikaupan kanssa tarjoaa kaikille 1,8 miljoonalle käyttäjällemme helpon tavan toimittaa Huuto.net-ostokset perille. Potentiaali on merkittävä, sillä vuosittain Huuto.netissä tehdään yli 2,6 miljoonaa kauppaa, kertoo Huuto.netin tuotepäällikkö Toni Ruuska.
 
Lisätiedot
 
Erkki Vehman, liiketoimintapäällikkö, Oy Matkahuolto Ab, puh. 0400 780 935, erkki.vehman@matkahuolto.fi
Petri Toivonen, palvelujohtaja, Suomen Lähikauppa Oy, puh. 020 700 300, petri.toivonen@lahikauppa.fi
Toni Ruuska, tuotepäällikkö, Huuto.net, puh. (09) 122 2869, toni.ruuska@sanoma.fi
 
Oy Matkahuolto Ab on suomalainen bussiliikenteen palvelu- ja markkinointiyritys, jonka pääliiketoiminta-alat ovat Matka- ja Pakettipalvelut. Matkapalvelut ylläpitää ja kehittää julkisen joukkoliikenteen matkustuspalveluja, muun muassa valtakunnallisia aikataulu- ja matkakorttijärjestelmiä. Pakettipalvelut ylläpitää ja kehittää bussiliikenteeseen perustuvaa paketinkuljetusjärjestelmää, jonka kautta paketteja voi lähettää ympäri Suomen sekä yhteistyökumppanuuksien ansiosta ympäri maailmaa. Matkahuollolla on 50 omaa toimipaikkaa. Yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa Matkahuollon palveluverkosto kattaa 2 000 palvelupistettä ympäri Suomen.
 
Suomen Lähikaupalla on kaksi valtakunnallista kauppaketjua: Siwa ja Valintatalo. Kauppoja on lähes 700, henkilöstöä noin 5600 ja asiakkaina lähes kaikki suomalaiset. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2013 noin 1,0 miljardia euroa.
 
Huuto.net on Suomen suurin kauppapaikka verkossa, jossa myydään ja ostetaan tuotteita suoraan muilta käyttäjiltä. Huuto.netissä myyjät voivat itse määritellä, myyvätkö he tuotteensa kiinteällä hinnalla vai haluavatko järjestää huutokaupan. Ostajalle Huuto.net tarjoaa maan laajimman tuotevalikoiman ja turvallisen tavan tehdä kauppaa. Suomen ensimmäinen verkon vertaiskauppa Huuto.net on perustettu vuonna 1999, ja kaupankäynti Huuto.netissä on ollut alusta alkaen nopeaa, helppoa ja ilmaista. Aktiivisia käyttäjiä on yli puoli miljoonaa. Huuto.net on osa Sanoma-konsernia. www.huuto.net