Aku Ankan juhlavuosi päättyy upeisiin kovakantisiin teoksiin. Varmin valinta aloittelevammillekin ankisteille on Kari Korhosen Ankkojen Suomi, joka kokoaa yhteen ankkamaiset syväanalyysit Suomesta. Tarinoissa tulevat tutuiksi niin pohjalainen yritteliäisyys kuin lupsakka savolaisuus – kaikki toki paikallismurteilla ja tunnetuilla paikallishahmoilla kruunattuina.

Ankkamestarit-sarjan avaus puolestaan tuo ensimmäistä kertaa yksiin kansiin Carl Barksin alkuperäistarinat ja Don Rosan niiden pohjalta piirtämät jatko-osat ja uudet versiot.

”Rosa itse esittää kysymyksen, julkaistaanko jatko-osia, jotka ovat parempia kuin alkuperäiset? Vastaus jakaa ankkafaneja, mutta harva kiistää kaksikon asemaa ankkamaailman parhaina tarinankertojina. Ja nyt arvon herrojen kynänjäljen vertaaminen on helpompaa kuin koskaan”, kehuu Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä.

Harvinaisempaa herkkua tarjoillaan jättikokoisessa Mikki-kirjassa: Kahvipöytä-kokoluokkaa oleva teos tarjoilee Floyd Gottfredsonin kultakauden Mikki-tarinoita 1930–1950-luvuilta. Ajalta, jolloin gangsterit hallitsivat kaupunkia ja Mikki oli rautaa ja terästä.

Mikin oma sanomalehti on vuoden 2014 sarjakuvateko. Kirja esittää Mikin sellaisena kuin Floyd sen piirsi ja kirjoitti: Hurjana, aikuiseen makuun sopivana sankarina. Ja kaiken hyvän lisäksi kirjan nimitarinassa ensiesiintymisensä sarjisstripeissä sai kukapa muu kuin vuoden juhlakalu, Aku Ankka”, Hyyppä sanoo.

Aku Ankka on tänä vuonna juhlinut 80-vuotista taivaltaan. Perjantaina 5.12. vietetään Ankallispäivää, kun ensimmäisen Aku Ankan ilmestymisestä tulee kuluneeksi 63 vuotta.

Kirjat ovat saatavilla kaikista hyvin varustetuista kirjakaupoista sekä Aku Ankan verkkokaupasta: https://kauppa.akuankka.fi/