Lehdistötiedote 12.3.2014

Suomen johtavan videokanavan suosituimmilla ohjelmilla on viikoittain satoja tuhansia katsojia. 

Iltasanomat.fi:n videokanava ISTV on rajussa kasvussa. Videoklipit ja ohjelmat keräävät viikoittain jo miljoonia videostartteja. 

"Kasvu on erittäin nopeaa. Viime viikolla ISTV:ssä lähestyttiin jo kolmen miljoonan videostartin rajaa", ISTV:n kanavajohtaja Hanna Kouri kertoo. Erityisen nopeaa kasvu on mobiilissa. "Online-videoiden etu lineaariseen televisioon verrattuna on se, että katsojat voivat seurata videosisältöjämme missä, milloin ja millä laitteella haluavat", Kouri toteaa.

”Liikkuva kuva on olennainen osa monikanavaista strategiaamme. Rikastamme artikkeleita videoilla verkossa ja tuotamme omia online-ohjelmia, joista suosituimmat tavoittavat satoja tuhansia katsojia”, Ilta-Sanomien kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja kertoo.

ISTV:n videosisällöt kattavat kaikki Ilta-Sanomien aihealueet: uutisista viihteeseen ja urheilusta lifestyleen.

”ISTV:n online-videosisällöt eivät ole sidottu lähetysaikoihin, kestoon tai ohjelmakarttoihin, mikä tekee toiminnastamme ketterää. Haluamme tarjota ISTV:n katsojille kiinnostavinta videosisältöä joka päivä ympäri vuorokauden. Säännöllisten ohjelmien lisäksi teemme suoria lähetyksiä aina heti kun tapahtuu", Hanna Kouri kertoo. Esimerkiksi Ukrainan kriisistä ISTV aloitti suoran lähetyksen paikan päältä heti mellakoiden puhjettua ja on tehnyt aiheesta live-studiota koko kriisin ajan. 

ISTV on mobiilin lisäksi Ilta-Sanomien tärkeimpiä kehityshankkeita. ISTV:llä on oma toimitus, joka keskittyy pelkästään tekemään videosisältöjä verkkoon. Lisäksi kaikki Ilta-Sanomien toimitukset tekevät myös videosisältöjä. "Parhaat toimittajamme ovat ISTV:n kehityksen myötä kasvaneet täysverisiksi videoreporttereiksi", Sadeoja kuvailee Ilta-Sanomien nopeaa muutosta iltapäivälehdestä Suomen johtavaksi monikanavaiseksi mediaksi.

"Myös Sanoman resurssit tuovat meille kilpailuetua: käytössämme on suorien lähetysten tekemiseen lähetysautot sekä studio-ohjelmia varten neljällä robottikameralla varustettu HD-studio. Henkilökuntaamme kuuluu todellisia tv-toiminnan ammattilaisia", Kouri sanoo.

"Online-videot ovat yksi sanomalehtien nopeimmin kasvavista ansaintamuodoista ja Ilta-Sanomat panostaa vahvasti siihen, että se on myös tulevaisuudessa online-videoiden edelläkävijä Suomessa", Sadeoja summaa.    

Lisätietoja:

Kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja, Ilta-Sanomat, p. 09 122 3400
Kanavajohtaja Hanna Kouri, ISTV, p. 09 1221

ISTV:n omat ohjelmat:

After Dark
Snoukkastarojen Eero Ettalan ja Lauri Heiskarin talk show vapaaurheilulajeista. 

IS Uutisminuutti
Uutispäivä yhdessä minuutissa! Juuri sitä on Ilta-Sanomien uutisminuutti.

Life off the wall
Minidokkari Axl Smithin elämästä Jenkeissä vain ISTV:ssä!   

Hiutale
Kolmen suomalaisen vapaalaskijan vuoden ja 100 000 kilometrin seikkailu.

Pallokerho
Keskusteluohjelma maailman suosituimmasta urheilulajista, jalkapallosta. Vieraina Suomi-futiksen ykköskentällinen.

Poppipoliisit
Suomen suorapuheisin ja rehellisin palaute Voice of Finlandista

Rikos-TV
Rikos ja oikeusalan erikoisohjelma, jossa Raija Pelli pureutuu aiheisiin yhdessä Ilta-Sanomien rikostoimittajien Sari Aution ja Rami Mäkisen kanssa.

Tainola Show
Rita Tainolan tyyliin suoraa puhetta, kiperiä kysymyksiä ja tietysti myös ripaus luksusta, glamouria ja suuren maailman elkeitä supertähtien seurassa.

Toosa TV
Sensaatiokaksikko Cristal Snow ja NikoLa sukeltaa populaari-ilmiöiden syvempään olemukseen. Sketsiohjelma tarjoaa posketonta parodiaa ja vanhoja vitsejä.

SM-liigaan liittyvät omat ohjelmat:

Videotuomarit
Intohimoisten lätkätoimittajien show. Vesa Rantasen ja Tuomas Nyholmin läppä ja varmat mielipiteet tiivistävät atomeiksi kaiken mitä jäällä nähdään ja hallin käytävillä kuullaan.

Suoraa puhetta
Haastatteluohjelma, jossa käydään todellista ja intohimoista hard-talkia. Vierailla on korkea profiili tai kova tarina.

Sankareita vai konnia
Ohjelmassa ruoditaan liigaviikon kuumimmat puheenaiheet. Parhaat pelaajat, suurimmat epäonnistujat − kaikki.

Viikon hitit
Vauhdikas kooste viikon huipputapahtumista. Maaleja, harhautuksia, taklauksia ja muuta mukavaa.

Tuomioistuin
Studio-ohjelmassa otetaan kantaa jäällä puhallettuihin tuomioihin tai tuomarin käsien levittelyyn. Videokuvaa kelataan ja sääntökirjaa tulkitaan.  

Ilta-Sanomat on Suomen toiseksi suurin sanomalehti, suurin iltapäivälehti ja mobiilipalvelujen markkinajohtaja. Iltasanomat.fi tavoittaa viikossa yli 2,7 miljoonaa eri kävijää.  

Yhteensä Ilta-Sanomien mediaperheen tuotteet tavoittavat lähes 3 miljoonaa suomalaista viikoittain.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin.

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.