Lehdistötiedote 2.12.2014  

Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien nettitelevisiokanavat ISTV ja HSTV toteuttavat yhteistyössä koko illan suoran lähetyksen Linnan juhlista. Lähetys välittää itsenäisyyspäivän juhlien kiinnostavimpien vieraiden haastattelut, stylistien asiantuntevat kommentit illan asuista sekä tapahtumat Presidentinlinnasta ja sen ulkopuolelta. 

ISTV ja HSTV tekevät itsenäisyyspäivän vastaanoton suoran lähetyksen tänä vuonna toista kertaa.

”Viimevuotisesta positiivisesta palautteesta rohkaistuneena asetamme riman korkeammalle ja teemme lähetyksen vieläkin kunnianhimoisemmin. Tavoitteena on tehdä jotain ihan uutta ja erilaista: itsenäisyyspäivän viihdyttävin livelähetys täynnä pukuloistoa ja juhlatunnelmaa Linnan juhlista ja Sanoman studiosta. Studiolähetystä luotsaavat karismaattinen juontajapari Anna Perho ja Harri Moisio, jotka saavat vieraakseen huippustylistit Minttu Vesalan ja Teri Niitin. Linnassa lähetystä tehdään kahden kuvaajan sekä neljän toimittajan voimin, ja Linnan ulkopuolella on myös kaksi kuvaaja-toimittajaparia”, ISTV:n kanavajohtaja Hanna Kouri kertoo.  

Itsenäisyyspäivän vastaanotto on siirtynyt uudistettuun Presidentinlinnaan. IS ja HS pääsevät ensimmäisenä netti-tv:nä kuvaamaan myös kättelyt, mikä tarjoaa lisää mahdollisuuksia lähetykselle.

Vieraiden tunnelmia Linnasta välittävät jo viiden presidentin aikana itsenäisyyspäivän juhlissa vieraillut Rita Tainola, ISTV:n sisältöpäällikkö Antti Virolainen sekä Helsingin Sanomien reportterit Pipsa Palttala ja Esa Juntunen. Linnan ulkopuolelta tapahtumista raportoivat IS:n Simo Holopainen ja HS:n Laura Halminen.

"Nettitelevisiolla on yhä vahvempi rooli verkossa ja erityisesti uutistapahtumissa se on noussut perinteisten televisiolähetysten rinnalle. Suora lähetyksemme itsenäisyyspäivän tapahtumista linnassa ja sen ulkopuolella sekä maan laajin uutis- ja kuvatarjontamme verkossa palvelevat erittäin kattavasti myös niitä lukijoita, jotka eivät vietä iltaansa perinteisen television ääressä", sanoo HSTV:stä vastaava päällikkö Kimmo Norokorpi, joka tuottaa lähetyksen yhdessä ISTV:n kanavajohtaja Hanna Kourin kanssa.

Minttu Vesala ja Teri Niitti kommentoivat juhlien pukuloistoa koko lähetyksen ajan. Lisäksi studiossa muistellaan aikaisempia juhlia tapahtumineen ja pukuineen.

”Itsenäisyyspäivä on suomalaisen televisionkatselun juhlaa. On todella inspiroivaa olla mukana tuottamassa uudenlaista sisältöä tapahtumasta, joka kiinnostaa kaikkia suomalaisia. Koko illan suora lähetys puvuista ja puheista journalismin ja muodin ammattilaisten kanssa on paketti, joka antaa kotisohville enemmän kuin perinteinen kättelyjonon tuijotus. Me puhumme siitä, mitä muut vasta ajattelevat”, Anna Perho kommentoi.      

Suora lähetys linnan juhlista 6.12. kello 18.30 osoitteissa ISTV.fi ja HS.fi. Kommentoi lähetystä sosiaalisessa mediassa hashtagilla #linnanjuhlat.

Esa Juntusen, Anna Perhon, Harri Moision, Minttu Vesalan, Teri Niitin, Pipsa Palttalan ja Antti Virolaisen lisäksi itsenäisyyspäivän suoraa lähetystä Linnan juhlista luotsaavat Rita Tainola, Simo Holopainen ja Laura Halminen. 

Katso mitä kaikkea lähetyksessä on luvassa: http://www.istv.fi/viihde/vid-1417076100894.html?pos=ok-trv-istv

Lisätietoja:

Hanna Kouri, kanavajohtaja, ISTV, p. 040 661 9430
Kimmo Norokorpi, päällikkö, HSTV, p. 040 573 5767 

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.