Lehdistötiedote 5.6.2014

Suurhyökkäys-sovelluksessa voi seurata Suomen kohtalon taisteluiden dramaattisia tapahtumia päivä päivältä.

Ilta-Sanomien Suurhyökkäys-sovelluksen avulla Suomen kohtalon ratkaisseita Karjalan kannaksen suurtaisteluita on mahdollista seurata aivan uudella tavalla.

Myyntiin tulleessa sovelluksessa Kannaksen tapahtumat aukeavat lukijoille päivä päivältä 37 peräkkäisenä päivänä. Tapahtumat alkavat vyöryä eteenpäin 9. kesäkuuta, tasan 70 vuotta  suurhyökkäyksen alkamisen jälkeen.

Ilta-Sanomat on tehnyt jo pitkään hyvää palautetta saaneita historialehtiä. Nyt päätoimittaja Ulla Appelsinin ajatuksena oli vedä historialehti ensi kertaa aivan uudelle tasolle ja hyödyntää kerronnassa modernia teknologiaa.

”Painettu lehti on yhä hieno tapa kertoa tarinoita, mutta interaktiivinen sovellus äänineen, kuvineen ja videoineen herättää tapahtumat ihan eri tavalla henkiin”, Appelsin perustelee.

Neuvostoliiton suurhyökkäys ja sen voima yllättivät niin Suomen johdon kuin tavallisen rivisotilaankin. Sovelluksen Rintama- ja Politiikka-osioissa Ilta-Sanomien palkittu sotatoimittaja Pasi Jaakkonen avaa lukijoille elävästi kyseisen päivän sotatapahtumat rintamalla ja kertoo niiden aiheuttamasta poliittisesta hyörinnästä. Ulkomaat-osiossa toimittaja Seppo Varjuksen jutut luovat päivittäisen katsauksen toisen maailmansodan etenemiseen Suomen rajojen ulkopuolella.

”Uskon, että tämä kerrontatapa avaa kiinnostavalla tavalla Suomen historiaa myös nuoremmille sukupolville”, Appelsin sanoo.

Kannaksen tapahtumien hahmottamista helpottavat hyökkäyksen etenemisestä kertovat kartat. Sotilaan näkökulman tapahtumiin tuo 23-vuotiaan Esko Ikosen päiväkirja rintamalta. Ilta-Sanomat julkaisee sovelluksessa myös Päämajan tiedusteluosaston sodan aikana laatimia salaisia viholliskatsauksia. Autenttisista papereista voi lukea, millaisena yleistilannetta kunakin päivänä pidettiin.

Graafikko Petri Parkkisen interaktiiviset kalustoesittelyt antavat mahdollisuuden tutustua suurhyökkäyksen aikana käytössä olleeseen sotakalustoon.

Sovelluksen Video-osiossa nähdään sekä autenttista liikkuvaa kuvaa sota-ajan filmeistä että suurhyökkäyksessä mukana olleiden veteraanien haastatteluja. Veteraanit kertovat koskettavasti Kannaksen tulihelvetistä ja siitä, kuinka uskomaton torjuntavoitto lopulta saavutettiin.

Sovelluksessa on myös kuultavissa Päämajan laatimia päivittäiskatsauksia rintaman tapahtumista. Sanomalehdet-osiossa voi lukea valikoituja juttuja Ilta-Sanomista ja Helsingin Sanomista taisteluiden ajalta.

Suurhyökkäys-sovelluksessa on kaikkiaan yli 500 sivua materiaalia. Sovellus on myynnissä Appstoressa 3,59 euron hintaan. Sen ensimmäiseen päivään voi tutustua maksutta.

Lisätietoja:
Päätoimittaja Ulla Appelsin, Ilta-Sanomat, p. 09 122 3410

Ilta-Sanomat on Suomen toiseksi suurin sanomalehti, suurin iltapäivälehti ja mobiilipalvelujen markkinajohtaja. Iltasanomat.fi tavoittaa viikossa yli 2,9 miljoonaa eri kävijää. Yhteensä Ilta-Sanomien mediaperheen tuotteet tavoittavat lähes 3 miljoonaa suomalaista viikoittain.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin.

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.