Lehdistötiedote 30.10.2014

Ilta-Sanomat julkaisee uutissovelluksen Samsungin älykelloihin. Sovelluksella näkee etusivun ja eri osioiden uutisotsikoita sekä pääsee lukemaan artikkeleita.

"Puettavan elektroniikan, kuten älykellojen ja älylasien, ensimmäinen sukupolvi on tulossa nyt kunnolla kuluttajamarkkinoille.  Haluamme lähteä ensimmäisenä mukaan kokeilemaan miten uutisia ja uutishälytyksiä voidaan tuoda älykelloihin. Samalla pääsemme testaamaan millaista sisältöä ja miten kuluttajat kelloihinsa haluavat”, toteaa Ilta-Sanomien verkkojohtaja Timo Rinne.

“Uutisiamme luetaan mobiililaitteista aktiivisesti aamuseitsemästä iltayhteentoista. Älykellot tarjoavat lukijoille täysin uusia tapoja ja mahdollisuuksia seurata itseään kiinnostavia asioita helpommin esimerkiksi uutisilmoitusten kautta. Uutisartikkelin voi lukea joko älykellossa tai avata sen helposti omaan puhelimeen”, kertoo tuottaja Valtteri Vartiainen Ilta-Sanomien mobiilitiimistä.

“Puettava elektroniikka on vielä kehityskaarensa alkuvaiheessa ja tärkeimpänä tavoitteena tässä projektissa on oppia. Uskomme kuitenkin puettavalla elektroniikalla olevan merkittävä asema kuluttajien arjessa muutamien vuosien kuluttua. Kehitys voi olla todella nopeaakin – uutisten lukeminen puhelimilla oli vielä kolme vuotta sitten hyvin vähäistä, mutta tällä hetkellä uutisia seurataan ylivoimaisesti eniten älypuhelimilla”, Rinne jatkaa.

Ilta-Sanomat tuo samalla myös mainonnan älykelloihin. Ensimmäisenä mainostajana mukana on K-citymarket.

”Älykellot ovat kiintoisa alusta ja on todella hienoa olla mukana luomassa ja kokeilemassa täysin uudenlaisia markkinointikanavia,” sanoo K-citymarketin markkinointijohtaja Teija Nesterinen.

Sovellus tulee saataville Samsung Galaxy Gear 2 ja  Galaxy Gear 2 Neo -kelloihin ja se tulee toimimaan myös myöhemmin markkinoille tulevassa Samsung Galaxy Gear S -kellossa. Sovellus on pian ladattavissa yhteensopivan Samsung-puhelimen Gear Manager -sovelluksen kautta.

"Älykellojen käyttö osana arkea on yleistynyt huimaa vauhtia ja käyttäjät ovat pitkään toivoneet niihin lokaalia sisältöä. Ilta-Sanomat vastaa nyt hienosti tähän kysyntään kattavalla uutis- ja viihdepalveluillaan", sanoo Samsungin matkapuhelinten myyntipäällikkö Mika Engblom.

Ilta-Sanomat on Suomen suurin uutispalvelu ja tavoittaa digitaalisesti viikossa yli 3 miljoonaa eri kävijää. Vierailuja kertyy viikossa lähes 27 miljoonaa, joista yli puolet tulee älypuhelimista.

Lisätietoja:

Timo Rinne, verkkojohtaja, Ilta-Sanomat, p. 040 571 3634
 

Ilta-Sanomat on Suomen toiseksi suurin sanomalehti, suurin iltapäivälehti ja mobiilipalvelujen markkinajohtaja. Iltasanomat.fi tavoittaa viikossa noin 3 miljoonaa eri kävijää. Yhteensä Ilta-Sanomien mediaperheen tuotteet tavoittavat yli 3,1 miljoonaa suomalaista viikoittain.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.