Lehdistötiedote 23.5.2014

Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien nettitelevisiokanavat tekevät sunnuntai-iltana toistaiseksi suurimman yhteisponnistuksensa. Viralliset vaalivalvojaiset -lähetys välittää vaali-illan tärkeimmät käänteet, kiinnostavimmat tapahtumat ja vaalien tulokset suorana eri puolilta Helsinkiä.

Suomalaiset päättävät sunnuntaina, ketkä 13 ehdokasta ovat uudet edustajamme Euroopan parlamentissa. HSTV ja ISTV seuraavat illan tapahtumia maisteri Simo Frangénin johdolla Sanomatalon vaalistudiossa, Musiikkitalolla ja kaikkien suurimpien puolueiden vaalivalvojaisissa

"Vaalivalvojaislähetyksessä yhdistyvät maan paras politiikan asiantuntemus ja toimitustemme vahva tv-osaaminen. Suora lähetys vaali-illan tapahtumista, reaaliaikainen tulospalvelu ja muu vaalitarjontamme verkossa palvelevat erittäin kattavasti myös niitä lukijoita, jotka eivät vietä iltaansa perinteisen television ääressä", sanoo HSTV:n päällikkö Kimmo Norokorpi.

Jo tähän asti verkko on tarjonnut tarkimman tulosseurannan vaali-iltoina, mutta nettitelevision myötä myös illan tunnelmien seuraaminen siirtyy entistä vahvemmin verkkoon.

”Erityisesti uutissisällöissä nettitelevisio on noussut perinteisten televisiolähetysten rinnalle. Yhdistämällä kahden Suomen johtavan median voimat saamme luotua huippuluokan lähetyksen, joka kilpailee television kanssa vaalien reaaliaikaisessa seurannassa. Kyseessä on äärimmäisen kiinnostava pilottihanke”, kertoo ISTV:n kanavajohtaja Hanna Kouri.

Kello 19.30 alkavassa lähetyksessä käydään läpi niin vaaliasetelmat ja -kampanjat kuin illan edetessä voiton ja tappion tunnelmat puolueiden valvojaisista. Sanomatalon vaalistudiossa viihdyttäjänä tunnettu Simo Frangén nähdään uudessa roolissa, jossa myös hänen politiikan tuntemuksensa pääsee ansaitusti esiin. Kommentaattoreina lähetyksessä ovat Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien politiikan asiantuntijat Unto HämäläinenMarko JunkkariMika Koskinen ja Annamari Sipilä.

Ilta-Sanomissa koko vaali-ilta rakentuu televisiotuotannon ympärille.

"Politiikan vaali-ilta hoidetaan Ilta-Sanomissa ensimmäistä kertaa aidosti monikanavaisesti siten, että mukana on myös liikkuva kuva. Illan runkona on televisiotuotanto, jonka ympärille rakentuvat muu verkon uutisointi ja laadukas printti", kertoo Ilta-Sanomien toimituspäällikkö Timo Paunonen.

Suora lähetys sunnuntaina kello 19.30–22.30 osoitteissa HS.fi ja istv.fi.

Lisätietoja:
Kimmo Norokorpi, päällikkö, HSTV, p. 040 573 5767
Hanna Kouri, kanavajohtaja, ISTV, p. 046 620 5322

Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat kuuluvat Sanoma Media Finlandiin. Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin.

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.