Helsingin Sanomien toimituksen johtaminen uudistuu. Vastaava päätoimittaja Kaius Niemi on nimittänyt kaksi uutta päätoimittajaa, Päivi Anttikosken ja Antero Mukan.

MTV Uutisten uutispäätoimittajan paikalta Sanomalle siirtyvä Päivi Anttikoski, 43, vastaa 20.10.2014 alkaen Hesarin digitaalisista sisällöistä ja tuotteistuksesta. Toimituspäällikön paikalta 1.10.2014 päätoimittajaksi siirtyvä Antero Mukka, 46, puolestaan johtaa Hesarin sisältötoimituksia. Lisäksi Taloussanomien toimituspäällikkö Petri Korhonen, 48, siirtyy Helsingin Sanomiin toimituspäälliköksi. Hänen vastuullaan on HSTV:n toiminta ja digitaalisen deskin päivittäinen johtaminen.

”Olen nimityksistä erittäin ylpeä ja iloinen. Nämä huippuosaajat tuovat entistä enemmän energiaa Helsingin Sanomien journalistiseen johtamiseen ja tuotekehitykseen kaikissa kanavissa”, sanoo vastaava päätoimittaja Kaius Niemi. Hänen mukaansa Hesari panostaa siihen, että lehti on sekä digitaalinen edelläkävijä että maan paras sisältötuote. ”Uusi johto on omiaan luomaan puitteet uutisvoitoille, onnistumisille ja myös tekemisen ilolle.”

Päätoimittajana aloittava Päivi Anttikoski on työskennellyt MTV:llä muun muassa uutispäällikkönä, ulkomaantoimituksen esimiehenä sekä päätoimittajana. "Olen valtavan innoissani päästessäni kehittämään Helsingin Sanomien sisältöjä yhä digitaalisempaan muotoon”, Anttikoski sanoo. "Kun pohjana on Hesarin tunnetusti erittäin laadukas ja kiinnostava sisältö, on helppo lähteä viemään sitä yhä uusiin kanaviin ja kehittämään digitaalisia kerrontatapoja.”

Antero Mukka nousee uuteen tehtäväänsä toimituspäällikön paikalta. Hän on ollut luotsaamassa lukuisia sisällöllisiä uudistusprojekteja. ”Hesarin toimitus on mahtavassa vedossa. Osaamista riittää vaikka millaisiin saavutuksiin. Minulle on tärkeää se, että keskiössä on nyt laadukas, lukijalle merkityksellinen sisältö. Se edellyttää paitsi journalistista vaistoa, myös kerronnan ja kontekstien tajua. Hyvä juttu on sellainen, joka halutaan lukea ja joka ymmärretään”, Mukka toteaa.

Sekä Päivi Anttikoski että Antero Mukka osallistuvat toimituksen päivittäiseen johtamiseen.

Helsingin Sanomien toimituspäällikköinä jatkavat Erja Yläjärvi, Ari Kinnari ja Kimmo Pietinen. Perttu Kauppinen on irtisanoutunut ja jättää Helsingin Sanomat lokakuun lopussa. Jaakko Lähteenmaa siirtyy Helsingin Sanomien hallintopäälliköksi.

Helsingin Sanomien toimituspäälliköksi siirtyvä Petri Korhonen on työskennellyt vuodesta 2012 Taloussanomien toimituspäällikkönä. Taloussanomissa julkaistaan myös talousuutistoimisto Startelia. Aiemmin Korhonen on toiminut muun muassa taloustoimittajana ja uutisankkurina Yleisradiossa ja Nelosen uutisissa.

”Verkko on nopein ja vaikuttavin uutiskanava: siellä tarvitaan yleissivistystä, historian ja merkitysten ymmärtämistä. Juuri niitä samoja Hesarin journalismin arvoja, jotka eivät ole Päivälehden ajoista muuttuneet”, Korhonen sanoo. ”Kun teemme digitaalisia sisältöjä oikein, voimme olla nopeampia, taustoittavampia, osaavampia ja monipuolisempia kuin koskaan.”

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanaviensa kautta 2,3 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi mm. Nyt-liite, Kuukausiliite, HS Teema, HS.fi, HS-kirjat ja HS TV. Hesari tarjoaa ainutlaatuista journalismia sanomalehdessä, tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Hanna Johde, Sanoman viestintä, p. 040 673 8977

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin.

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.