Lehdistötiedote 12.5.2014

Helsingin Sanomat alkaa tarjota asiakkailleen ensimmäisenä sanomalehtenä maailmassa lähes reaaliaikaista tietoa painetun lehden mainonnan tavoittavuudesta ja kiinnostavuudesta. Mittaamista kokeillaan kesän aikana ensimmäisten pilottiasiakkaiden kanssa ja syksyn aikana tarjonta laajenee kaikkien asiakkaiden käyttöön.

Lehden sivukohtainen lukijamäärä mitataan päivittäin HS:n näköislehden 7000 kirjautuneen lukijan käyttäytymisen avulla. Näköislehden lukijatilastosta voi tarkastella, miten kauan kukin lukija on viettänyt lehden yksittäisen sivun parissa. Mittausdataa painotetaan tiedolla painetun lehden lukijaprofiilista, lukemistavasta ja kokonaislukijamäärästä. Tämän pohjalta saadaan hyvä käsitys siitä, millainen profiili kunkin sivun lukijoilla on ja miten kauan aikaa he ovat yksittäisen sivun parissa viettäneet.     

Media-asiakkaille raportoidaan heti seuraavana päivänä, kuinka moni näki mainoksen. Kokosivun mainoksista saadaan myös kyseisellä sivulla vietetyn ajan perusteella tietoa siitä, kuinka moni pysähtyi lukemaan mainosta tai kiinnostui siitä.

”Hienoa tässä innovaatiossa on, että printistä tulee mitattavaa ja asiakas saa tulokset mainonnan toimivuudesta välittömästi. Mittausdatasta selviää, miten mainonta on vedonnut eri ikäryhmiin tai sukupuoliin. Mainostaja voi hyödyntää tätä tietoa jo kampanjan aikana ja säätää tarvittaessa kampanjaansa tavoitteiden mukaisesti”, Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta sanoo. ”Näköislehden lukijadasta selviää myös eri aihepiirien juttujen herättämä kiinnostus eri kohderyhmissä. Näin mediaympäristö palvelee asiakasta ihan uudella tavalla”, Putkiranta lisää.     

Painetun lehden tavoittavuuden mittaaminen ja tulosten päivittäinen raportointi asiakkaille on tulossa ensimmäisenä uusiin monikanavapaketteihin, joilla mainostajalle taataan miljoona uniikkia kontaktia. 

”Mainostajalla on tarve ymmärtää asiakasta ja tuntea olemassa oleva keinovalikoiman mahdollisuudet. Haluamme tuottaa media-asiakkaillemme toimialan parasta tietoa ja ymmärrystä mainonnan tehosta. Printin tavoittavuuden mittaamisen myötä pystymme osoittamaan mainonnan toimivuuden konkreettisin luvuin. Painettu lehti yhdistettynä monikanavaiseen mediavalikoimaamme tarjoaa tehokkaita ja mittavia ratkaisuja kaikkiin asiakastarpeisiin”, toteaa Sanoma Media Finlandin mediamyynnistä vastaava kaupallinen johtaja Antti Järvinen. 

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta, Helsingin Sanomat, puh. 040 550 1551  
Antti Järvinen, kaupallinen johtaja, Sanoma Media Finland, puh. 040 774 0026.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin.
Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.