Helsingin Sanomat tuo lukijoilleen uuden lukupaketin alkuiltaan. HS Ilta on täysin itsenäinen tuote aamun sanomalehteen verrattuna. Uudessa lehdessä julkaistaan joka päivä tuoreita, sitä varten tuotettuja juttuja HS:n toimittajilta ja kirjeenvaihtajilta. Analyyseillä, kuvajournalismilla ja liikkuvalla kuvalla on tärkeä osuus kokonaisuudessa. HS Ilta on luettavissa arkipäivisin kello 16.30 Android- ja iPad-tablettilaitteilla sekä uusimmilla älypuhelimilla. Sitä käytetään samalla sovelluksella kuin HS:n aamupainosta ja näköislehteä.

HS Iltaa lukemalla pysyy hyvin kärryillä myös siitä, mitä uutta päivän aikana on tapahtunut”, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo. Hänen mukaansa suuri joukko Helsingin Sanomien lukijoista kaipaa jatkuvasti päivittyvän verkon uutisvirran rinnalle tarkemmin rajattuja ja valikoituja kokonaisuuksia.

”Helsingin Sanomilla on 125 vuoden kokemus syventävän journalismin tekemisestä. Sille on kasvava kysyntä myös digiaikana", Niemi toteaa.

HS Ilta hyödyntää digitaalisen kerronnan mahdollisuuksia, muun muassa HSTV-videoita sekä grafiikkaa. Lehti tarjoaa päivän pysäyttävimmät uutiskuvat, HS:n meteorologien tuoreet säävideot, menovinkit sekä tärpit illan tv-ohjelmiin.

"Helsingin Sanomat on kansainvälisestikin edelläkävijä tabletti- ja mobiililaitteisiin tarjottavan laadukkaan sisällön tarjoajana. HS Ilta parantaa entisestään palvelutasoa digitaalisten tuotteidemme tilaajille”, Niemi jatkaa.

Kesän aikana Helsingin Sanomat lanseerasi tablettisovelluksiin Kesälukemista-osion, joka osoittautui erittäin suosituksi. Tilaajille tarjottiin lehden yhteydessä muun muassa kirjoja, aikakauslehtiä sekä ruokaoppaita.   

Liki puolet Helsingin Sanomien tilaajista maksaa myös digitaalisista sisällöistä. HS:n mobiilipalveluilla on jo yli 1,3 miljoonaa viikoittaista käyttäjää, joista tablettikäyttäjiä on lähes 100 000.

HS Iltaan tulee samanlaiset sivupyyhkäisyjen välissä olevat kokosivun mainospaikat kuin tablettisovellusten aamupainoksessa ja näköislehdessäkin. Tämä HS:n iPad-sovelluksessa erinomaisesti toimiva mainosmuoto on mahdollista ostaa samalla kertaa kaikkiin HS:n tabletti- ja älypuhelinsovelluksiin, jolloin mainonta tavoittaa eri kanavissa jo yli 120 000 eri lukijaa viikossa.

HS Ilta kuuluu kaikkiin Lehti+Verkko ja HS Verkko+ -tilauksiin. 

Lisätietoja:
Vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, Helsingin Sanomat, p. 09 122 2310

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanaviensa kautta 2,2 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi mm. Nyt-liite, Kuukausiliite, HS Teema, HS.fi, HS-kirjat ja HS TV. Hesari tarjoaa ainutlaatuista journalismia sanomalehdessä, tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin.

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.