Suomen suosituin nuorten aikuisten lehti Cosmopolitan on mukana valtakunnallisessa Right to Choose -kampanjassa, joka vastustaa seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Cosmopolitan on mukana sisäministeriön koordinoimassa 15–25-vuotiaille tytöille ja naisille suunnatussa Right to Choose -kampanjassa, joka vastustaa seksuaalista häirintää ja väkivaltaa. Lehdessä ja sen digitaalisissa kanavissa on syksyn ja talven aikana juttuja seksuaalisesta häirinnästä ja neuvoja siihen, miten nuorten naisten pitää toimia, jos kokee häirintää. Toimitus haastaa myös lukijat jakamaan omia tarinoitaan.
 
”Haluamme antaa äänen tälle ikävälle, viime aikoina paljon puhuttaneelle ilmiölle ja kertoa, että kenenkään ei pidä suostua elämään yhteiskunnassa, joka ei jätä nuoria naisia rauhaan. Korostamme, että seksuaalinen häirintä on asia, jota kenenkään ei pidä sallia. Se on ihmisten toisille ihmisille tekemää väkivaltaa, ja näin ollen siitä on mahdollista päästä eroon. Omaa ulkonäköään tai seksuaalisuuttaan ei tarvitse kätkeä, vaan niistä saa nauttia itse valitsemansa ihmisen kanssa ”, päätoimittaja Miina Lange sanoo.
 
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön suojeleman valtakunnallisen Right to Choose -hankkeen tarkoituksena on antaa valmiuksia tunnistaa seksuaalista häirintää ja väkivaltaa sekä tarjota työkaluja häirinnän ilmetessä. Samalla lisätään kohderyhmän tietoa rikosprosessista ja uhreille suunnatuista tukipalveluista.Lisätietoja antaa
päätoimittaja
Miina Lange
Cosmopolitan
p. 040 524 4364


Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin. Yli 200 brändiämme ja palveluamme tavoittavat päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Tänäänkin yli neljä miljoonaa suomalaista viettää yhteensä 3,6 miljoonaa tuntia medioidemme parissa.
 
Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.