Lehdistötiedote 10.9.2013

Sanoma ja Futurice Oy laajentavat Suomen suosituimmat mobiilipalvelut tuottanutta yhteistyötään. Sanoman digitaalisten palvelujen käyttö älypuhelimilla ja taulutietokoneilla kasvaa yli sadan prosentin vuosivauhtia ja mobiililiikenteen arvioidaan ohittavan työpöytäselainkäytön loppuvuodesta.

Futurice on helsinkiläinen ohjelmistopalveluyritys ja yksi johtavista mobiilipalvelujen kehittäjistä Suomessa. Juuri solmitun yhteistyösopimuksen tavoitteena on kehittää Sanoman mobiilipalveluja entistä nopeammin asiakkaiden käyttöön. Laaja yhteistyösopimus varmistaa kehitysresurssien saatavuuden sekä mahdollistaa ketterämmän tuotekehityksen mobiilisovelluksille ja -sivustoille.

Futurice on toiminut Sanoman kumppanina mobiilituotteiden kehityksessä useita vuosia ja yhteistyön myötä syntyneet mobiilipalvelut ovat Suomen suosituimpia. Sanoman suomalaisilla mobiilipalveluilla on jo lähes 2,5 miljoonaa viikkokävijää (selainta). Kävijätilastoja johtavat Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien mobiilipalvelut. Kesällä julkaistut uudet palvelut, Ilta-Sanomat Supersää ja Aku Ankka Lataamo, ovat saaneet käyttäjiltä viiden tähden vastaanoton.

“Futuricella on ammattitaitoinen ja sitoutunut kehitystiimi Sanomatalossa”, kertoo Sanoman mobiilipäällikkö Juha Hotti. “Mobiilipalveluiden yhtäaikainen kehittäminen usealle eri alustalle vaatii suunnittelijoilta ja ohjelmoijilta ammattitaitoa sekä laaja-alaista kokemusta alustoista ja taustajärjestelmistä. Kehitys on kuitenkin sujunut vaivattomasti ja Futuricen tiimi on ollut sitoutunut korkealaatuiseen lopputulokseen. Tulokset ovat vakuuttaneet.”

”Juuri solmittu yhteistyösopimus on meille merkittävä siksikin, että se on osoitus luottamuksesta sekä onnistuneista projekteista Sanoman kanssa”, iloitsee Futuricen asiakkuuspäällikkö Antti Kosonen. ”Vakituisesti Sanoman tiloissa toimivan henkilöstömme osaamisalue laajenee tiimin koon kasvaessa, ja ohjelmointityön ohella tulemme jatkossa osallistumaan entistä enemmän Sanoman mobiilipalveluiden designiin, arkkitehtuuriin ja taustajärjestelmäintegraatioihin. Sanoman panostus mobiilipalveluiden kehitykseen on Suomessa ainutlaatuista.”

Sanoman mobiilipalveluiden suosio on voimakkaassa kasvussa sekä kävijämäärissä että mediapanostuksissa mitaten. Sanoma ennustaa, että vuoden lopulla mobiilikäyttö tulee ohittamaan työpöytäselainkäytön. Suosituin älypuhelinmerkki Sanoman online-verkostossa Suomessa on Nokia Lumia ja taulutietokoneiden suosikki on Apple iPad.

Lisätietoja:

Masa Peura, Director, Strategy and digital operations, Sanoma, 040 5282 182

Antti Kosonen, Head of Business Team, Futurice Oy, 050 4314 386