Lehdistötiedote 5.4.2013

Sanoma Lehtimedian maakuntalehdet muuttuvat tabloideiksi tiistaina 9. huhtikuuta. Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat ilmestyvät nyt ns. broadsheet-kokoisina.

Koon muutoksen myötä myös lehtien rakenteet ja ulkoasu uudistuvat kokonaisvaltaisesti. Myös sisältöihin tulee uusia elementtejä.

Merkittävimmät sisältöuudistukset koskevat viikonvaihteen lehtiä, jotka painetaan kaksiosaisina. Lauantaisin ilmestyvät peruslehden sisään taitettavat Koti-lukemistot. Sunnuntaisin vuorossa ovat Sunnuntai-lukemistot.

”Vastaamme uudistuksella lukijoiden muuttuneisiin mediankäyttötapoihin. Viikonloppuisin lukijoilla on mahdollisuus viettää enemmän aikaa lehden parissa, joten myös lehden sisältö laajenee uutisista lifestyle-aineistoon ja vapaa-aikaan”, vastaava päätoimittaja Pekka Lakka kertoo.    

Myös lehtien typografia uudistuu. Perustekstin kirjasinkoko säilyy uudistuksessa ennallaan.

Sanoman maakuntalehtien tärkeintä sisältöä ovat jatkossakin paikallisista uutisista, ilmiöistä ja ihmisistä kertovat jutut ja kuvat. Uudistuksessa korostuvat myös paikalliset tapahtumatiedot, jotka ovat nykyistä kattavammat.

Uudistuksen jälkeen lehtien sivumäärä kaksinkertaistuu nykytilanteeseen verrattuna.

Lisätietoja:

Vastaava päätoimittaja Pekka Lakka, puh. 05-5388 3201
Päätoimittaja Erja Yläjärvi, puh. 05-2800 4201
Toimitusjohtaja Jarmo Koskinen, puh 05- 2100 2001

Sanoma Lehtimedia Oy on Kaakkois-Suomessa toimiva sanomalehtiä kustantava mediayhtiö. Sanoma Lehtimedianlehtiä ovat maakuntalehdet Etelä-Saimaa Etelä-Karjalassa, Kouvolan Sanomat pohjoisessa Kymenlaaksossa ja Kymen Sanomat eteläisessä Kymenlaaksossa. Lisäksi yhtiö julkaisee Uutisvuoksea Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven alueella sekä kaupunkilehtiä Vartti Kouvola ja Vartti Etelä-Karjala.

Sanoma Lehtimedia on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.