Lehdistötiedote 27.2.2013

Sanoma News suunnittelee yhdistävänsä mediamyyntinsä, markkinointinsa sekä myynnin tukitoiminnot. Tavoitteena on nykyistä kokonaisvaltaisempi, asiakaskeskeisempi ja tehokkaampi myynnin toimintamalli. Samalla yhtiö myy Vartti Itä-Uusimaan ja suunnittelee lopettavansa Vartti Uusimaan.

”Media-asiakkaat haluavat yhä enemmän monimediallisia kokonaisratkaisuja liiketoimintansa kilpailukyvyn edistämiseksi. Sanoma News haluaa palvella asiakkaidensa tarpeita tarjoamalla heille nykyistä kokonaisvaltaisempia ratkaisuja ja syvällisempää toimialaosaamista. Myynti- ja markkinointiorganisaatioidemme keskittäminen samaan yksikköön on luonnollinen askel tähän suuntaan ja tehostaa samalla toimintaamme”, Sanoma Newsin kaupallinen johtaja Risto Kyhälä sanoo.

Sanoma Newsissä alkavat mediamyynnissä, markkinoinnissa, myynnin tukitoiminnoissa sekä muissa kaupallisissa toiminnoissa työskenteleviä henkilöitä koskevat yhteistoimintaneuvottelut 5. maaliskuuta. Suunniteltu toiminnan uudelleenjärjestely saattaa johtaa arviolta enintään 70 henkilön irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen. Uudelleenorganisoinnin myötä syntyy myös uusia tehtäviä, joita tarjotaan mahdollisuuksien mukaan irtisanomisuhan alla oleville.

Samassa yhteydessä Sanoma News luopuu Vartti Uusimaan ja Vartti Itä-Uusimaan julkaisemisesta. Yhtiö suunnittelee lopettavansa Nurmijärven, Tuusulan, Keravan, Järvenpään ja Hyvinkään alueilla ilmestyvän Vartti Uusimaan, minkä johdosta lehdessä alkavat koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Vartti Itä-Uusimaa siirtyy liiketoimintakaupalla lehden aiemmalle omistajalle Mika Laineelle. Kauppa astuu voimaan 1. huhtikuuta.

”Olemme tehostaneet ja uudistaneet toimintaamme viime vuodesta lähtien. Rakenteellisten muutosten tavoitteena on varmistaa paikkamme kehittyvän mediamarkkinan edelläkävijänä myös tulevaisuudessa”, Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

Sanoma Newsin rakenteellinen muutosohjelma on osa Sanoma-konsernin laajuista prosessia, jonka tavoitteena on johtaa markkinakehitystä ja turvata tuloksentekokyky muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.  

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pekka Soini, Sanoma News, p. 09 122 2000
Kaupallinen johtaja Risto Kyhälä, Sanoma News, p. 0400-998 800

Sanoma News on Suomen johtava monikanavainen mediatalo, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. Pohjoismaiden suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma News kustantaa Suomen suurinta iltapäivälehteä Ilta-Sanomia, suurinta talousverkkomediaa Taloussanomia sekä alueellisia lehtiä. Sanoma News on myös Suomen merkittävimpiä digitaalisia toimijoita. Sanoma News on osa Sanomaa, joka on noin 20 maassa toimiva, monipuolisesti kuluttajamediaan ja oppimiseen keskittyvä vahva eurooppalainen konserni.