Viestinnän Keskusliiton hallituksen puheenjohtajana toimiva Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini pitää viimeaikaista poliittista keskustelua kotimaisen kaupallisen median tilasta ja tulevaisuudesta erittäin tervetulleena avauksena. Media-alan vaikuttajille suunnatussa puheenvuorossaan hän peräänkuuluttaa sille konkreettista jatkoa: avointa, aktiivista ja eteenpäin katsovaa vuoropuhelua.

Soini toivottaakin pääministeri Jyrki Kataisen, muiden puolueiden johdon sekä viestintätoimijat tervetulleeksi Sanomataloon avoimeen pyöreän pöydän keskusteluun.

”Lähdemme saman tien hakemaan sopivaa ajankohtaa, ja lähetämme kutsut niin pian kuin mahdollista. Uskon että keräämällä saman pöydän ääreen sekä poliittiseen toimintaympäristöön vaikuttavat päätöksentekijät että mediayhtiöiden edustajat löydämme innovatiivisia ja konkreettisia aloitteita, joita voimme alkaa yhteisvoimin edistää”, Soini kommentoi.

Kunnianhimoiselle tavoiteasetannalle on vahva tilaus. Viestinnän Keskusliiton tänään julkaiseman mielipidetutkimuksen mukaan 92 prosenttia suomalaisista pitää hyvin tärkeänä sitä, että Suomessa säilyy vahva ja monipuolinen, suomalaisia sisältöjä tuottava mediatarjonta.