Paras mobiilipalvelu 2013 -kilpailun tuomaristo kiitti Sanomaa mobiilipalvelujen edelläkävijäksi, joka auttaa muita menestymään. Ilta-Sanomien sovelluksen arvioitiin olevan esimerkki uusiutuvasta ja monipuolisesta palvelusta.

Sanoma Newsin palveluissa on ollut jatkuvasti kovia kasvulukuja: viime viikolla Ilta-Sanomien kävijämäärä kasvoi edellisestä ennätyksestä 6,1 prosenttia, Helsingin Sanomien 9 prosenttia ja Taloussanomien 9,6 prosenttia.  

Ilta-Sanomien mobiilipalvelu on 1,4 miljoonalla viikoittaisella eri käyttäjällään kirkkaasti Suomen suosituin. Helsingin Sanomien mobiilipalvelu saavuttaa viikoittain noin 900 000 eri käyttäjää. Yhteensä Sanoman verkkopalveluissa on yli 2,5 miljoonaa viikoittaista mobiilikäyttäjää selaimissa ja sovelluksissa laskien. Määrä on yli kaksinkertaistunut vuoden takaisesta ja kasvaa edelleen kovaa vauhtia.

”Olemme panostaneet vahvasti digitaalisiin sisältöihin ja erityisesti mobiiliin. Tämä kehitystyö tuottaa nyt tulosta”, Ilta-Sanomien kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja kommentoi.

”Tuomme säännöllisesti uusia toiminnallisuuksia mobiilituotteisiimme. Haluamme palvella uskollisia käyttäjiämme parantamalla jatkuvasti palveluamme”, Ilta-Sanomien verkon kaupallinen johtaja Timo Rinne lisää.

Myös mainostajat ovat löytäneet mobiilin. Esimerkiksi Helsingin Sanomien iPad-sovelluksen mediamyynti on kasvanut viime syksystä 93 prosenttia. 

”Tarjoamme mobiilipalvelujen markkinajohtajana edistyksellisiä ratkaisuja asiakkaillemme. Mobiilipalvelujen uudet mainospaikat tukevat laitteiden ominaispiirteitä ja tarjoavat uudenlaisia ja luovia toiminnallisuuksia”, mediamyynnin kehitysjohtaja Jarkko Kyttänen toteaa.

”Kesällä lanseeratut uudet mainosmuodot ovat toimineet todella hyvin asiakkaidemme kampanjoissa. Mittareidemme mukaan myös kuluttajat ovat ottaneet uudet sitoutumista ja vuorovaikutusta lisäävät mainosmuodot innostuneesti vastaan. Jatkossa voimme datan ja mobillimainonnan yhdistämisen kautta palvella sekä mainostajia että kuluttajia entistä paremmin”, Kyttänen jatkaa.   

Valtakunnallisessa Paras mobiilipalvelu 2013 -kilpailussa oli mukana yli sata ehdokasta kolmessatoista sarjassa, joissa haettiin muun muassa parhaita asiointi-, viihde- ja yrityspalveluita. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Teleforum ry:n, Teknologiateollisuus ry:n ja useiden elinkeinoelämän toimijoiden kesken.