Helsingin Sanomien kotimaantoimituksen johtoon on nimitetty uusi esimieskaksikko. Myös kaupunkitoimituksen johto saa tuoreita voimia.

HS:n kotimaantoimitusta vetää 2. syyskuuta alkaen Ville Seuri, 33. Seuri on aikaisemmin työskennellyt Helsingin Sanomissa kaupunkitoimituksen varaesimiehenä ja kaupunkitoimittajana, ja sitä ennen hän on ollut muun muassa kulttuuritoimittajana Savon Sanomissa. Seuri on opiskellut tiedotusoppia Tampereen yliopistossa ja yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa.

Seurin työparina kotimaantoimituksen varaesimiehenä aloittaa Mira Mäkelä, 41. Mäkelä siirtyy tehtävään HS:n julkaiseman Mesta-lehden toimitussihteerin paikalta. Aiemmin hän on työskennellyt muun Vartti Uudenmaan ja Vartti Itä-Uudenmaan päätoimittajana sekä toimituspäällikkönä Sanoma Kaupunkilehdissä. Mäkelä on koulutukseltaan filosofian maisteri ja on opiskellut Turun yliopistossa mm. maantiedettä, tiedotusoppia ja kulttuurihistoriaa.

HS:n kaupunkitoimituksen esimiehenä jatkaa Minttu Mikkonen, 37. Hänen työparinaan kaupunkitoimituksen varaesimiehenä aloittaa 2. syyskuuta Kalle Silfverberg, 34. Silfverberg siirtyy kaupunkitoimitukseen HS:n talouden ja politiikan toimittajan tehtävistä. Ennen Helsingin Sanomia Silfverberg on työskennellyt politiikan toimittajana Yleisradion ruotsinkielisellä puolella. Silfverberg on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri Helsingin yliopistosta, jossa hän on opiskellut muun muassa viestintää ja sosiologiaa.

”Näiden kokeneiden ja näkemyksellisten journalistien johdolla pystymme kehittämään kotimaan - ja kaupunkiuutisointia entisestään kaikissa kanavissamme. Helsingin Sanomat haluaa palvella lukijoitaan ajankohtaisella, kiinnostavalla ja yllätyksellisellä sisällöllä lehdessä, verkossa ja mobiilissa”, vt. vastaava päätoimittaja Riikka Venäläinen toteaa.