Markkinointiviestinnän Toimistojen Liiton (MTL) ja Helsingin Sanomien järjestämässä Vuoden 2012 Pahvi -yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai mainostoimisto SEK & GREYn Hartwallille suunnittelema ”Jaffa” -juliste. Voittaja julkistettiin Helsingin Sanomissa 10.5.

”Värikäs. Tuo Jaffa-janon”

”Jaffa” -julistetta kommentointiin muun muassa seuraavasti:

”Vanha hyvä tuote, tulee hyvälle mielelle, värikäs mainos.”

”Yksinkertaisin, värikkäin ja iskevin.”

”Jaffa on niin tasapainossa ja herkullisen näköinen.”

”Todella selkeä, hauskat värit, nostalginen.”

”Graafisesti selkeä, tasapainoinen asetelma, huomioväri punainen, jota tasapainottaa keltainen väri. Katse tarttuu tähän!”

”Selkeä ja hyvä kuva. Mahtava mainos.”


Kaikki 12 ilmoitusta keräsivät ääniä ja kommentteja

Yli 8 000 suomalaista äänesti kilpailussa ja myös perusteli valintojaan. Kaikki finalistit keräsivät ääniä ja kommentteja. Kommentit osoittavat, että mainonta kiinnostaa ja sitä seurataan. Äänestäjät arvostavat selkeää sanomaa, hyvää visuaalista toteutusta ja yllätyksellisyyttä. Uudet näkökulmat, omakohtaisuus, tunteisiin vetoaminen sekä älykäs ja lämmin huumori koetaan myös palkitsevina.


Muut ehdokkaat
:

Atria Nyt tiedät mistä kana tulee, mainostoimisto TBWA Helsinki Elisa Vahti Live, mainostoimisto N2 Helsingin yliopisto Kirkas ajatus, mainostoimisto Taivas Huuto.net Suomen eniten kaikkea, mainostoimisto ActiveArk JWT Kokoomus Suomi-uudistus, mainostoimisto hasan & partners Lastenklinikoiden Kummit Kiitämme, mainostoimisto King Marimekko Mars metsään McDonald’s Nuoretko laiskoja, mainostoimisto DDB RAY Kirjoita 20 vinkkiä lapsiperheen arjen helpottamiseen, mainostoimisto King Sanoma Magazines Aku Ankka Aina ei voi mennä putkeen, mainostoimisto Bob Helsinki Tikkurila Arki ei ole ollut harmaata 150 vuoteen, mainostoimisto DDB


Pahvi-kilpailun taustaa

Pahvi on ilmoituskilpailu, jonka tavoitteena on edistää hyvän sanomalehtimainonnan suunnittelua. Kisaan osallistuvat automaattisesti kaikki Helsingin Sanomissa julkaistut ilmoitukset monisivuisista minimikokoisiin. Ammattilaisraati arvioi mainonnan neljä kertaa vuodessa ja palkitsee kevään, kesän, syksyn ja talven parhaan ilmoituksen Pahvilla. Kerran vuodessa kilpailu huipentuu yleisöäänestykseen. 

Lisätiedot
MTL, johtaja Riitta Funke, puh. 040 507 1920, riitta.funke@mtl.fi 
Sanoma News Oy, yhteyspäällikkö Heidi Isohanni, puh. 044 500 6616, heidi.isohanni@sanoma.fi