Lehdistötiedote 23.10. 2013

Helsingin Sanomien uusiksi toimituspäälliköiksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri, MA Erja Yläjärvi, 36, ja yhteiskuntatieteiden kandidaatti Perttu Kauppinen, 34.

"Toimituksen johto on nyt kasassa ja se on paras mahdollinen. Tässä tiimissä huippuammattilaisten osaamiset täydentävät hienolla tavalla toisiaan. Pystymme takaamaan sen, että Hesarin sisällöt ovat entistä laadukkaampia ja monipuolisempia kaikissa kanavissa", sanoo Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.

Erja Yläjärvi vastaa toimituspäällikkönä Helsingin Sanomien journalistisen sisällön tuotannosta ja kehityksestä. Toimenkuva on uusi, ja sen ytimessä on Helsingin Sanomien omaehtoisen uutis-, palvelu- ja feature-sisällön vahvistaminen kaikissa julkaisukanavissa.

”On hienoa päästä tekemään työtä Hesarissa, etenkin nyt kun sanomalehdistö on vauhdilla siirtymässä monien julkaisukanavien aikaan. Hesarin pitää tarjota Suomen parasta ja asiantuntevinta uutisjournalismia. Se ei kuitenkaan yksin riitä. Sisältö pitää myös tarjoilla lukijaa kiinnostavasti. Lisäksi sen on oltava saatavilla silloin ja sellaisella alustalla kuin lukija sen haluaa”, Yläjärvi toteaa.

”Helsingin Sanomien täytyy olla joka päivä lukijoilleen läheinen ja merkityksellinen, niin arjen tuoksinassa kuin viikonlopun lukuhetkissä. Toimituksen on pidettävä kirkkaana mielessä lehden ydintehtävä ja kyettävä tarjoamaan lukijoilleen relevanttia informaatiota, ideoita ja inspiraatiota. Tässä työssä vuoropuhelu lukijoiden kanssa on olennaista. Erjan monipuolinen kokemus tuo joukkoomme tärkeän lisän”, Kaius Niemi sanoo.

Erja Yläjärvi siirtyy Helsingin Sanomiin Sanoma Lehtimediasta, jossa hän on viimeksi toiminut kolmen maakuntalehden eli Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien ja Kymen Sanomien yhteisenä päätoimittajana.  Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa uutispäällikkönä Suomen tietotoimistossa.

”Erja on kovan luokan journalisti, joka ymmärtää lukijoita kiinnostavan sisällön päälle. Erja taitaa myös uudet julkaisukanavat ja niiden vaateet. On ollut hienoa tehdä yhteistyötä hänen kanssaan. Lehtimediassa mietitään toimituksen organisoimista Erjan lähdön jälkeen. Emme siis laita heti vapautuvaa päätoimittajan paikkaa auki, vaan pohdimme, millainen organisaatio palvelee parhaiten mediankäytön myllerryksessä”, Lehtimedian maakuntalehtien vastaava päätoimittaja Pekka Lakka kertoo.

Erja Yläjärvi aloittaa toimituspäällikkönä 11. marraskuuta 2013.

Toimituspäällikkö Perttu Kauppinen vastaa tehtävässään Helsingin Sanomien uutisdeskistä ja digitaalisista julkaisukanavista. Toimenkuva on niin ikään uusi. Kauppinen johtaa ns. nopean toiminnan uutistyötä ja keskeisten julkaisukanavien, kuten HS.fi:n ja Metro.fi:n päivittäistyötä ja kehitystä. Hänen vastuullaan on myös uutisvideoiden tuotanto.

”Helsingin Sanomien toimitus on jo kulkenut pitkän matkan kohti digitaalista menestystä. Tämä iso työ sisällön kehittämiseksi jatkuu. Samalla panostamme yhä enemmän siihen, miten voimme tarjoilla uutiset, reportaasit ja analyysit niin, että ne lukija löytää ne, käytti hän tietokonetta, tablettia tai puhelinta”, Kauppinen toteaa.

Kauppinen siirtyy toimituspäälliköksi Helsingin Sanomien uudisdeskin vetäjän tehtävästä. Hän on työskennellyt uutispäällikkönä ja toimittajana Helsingin Sanomien eri toimituksissa vuodesta 2001 lähtien. Hän on osallistunut lehdessä useisiin viimeaikaisiin kehityshankkeisiin.

Perttu Kauppinen aloittaa toimituspäällikkönä 28. lokakuuta 2013.

Uusien toimituspäälliköiden lisäksi Helsingin Sanomien toimituksen johtoon kuuluvat vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, päätoimittaja Riikka Venäläinen, Nelosen uutisten päätoimittaja Eero Hyvönen sekä toimituspäälliköt Antero Mukka, Kimmo Pietinen ja Jaakko Lähteenmaa.

Myös Helsingin Sanomien viikkoliite Nyt saa uuden vetäjän.  Nytin esimieheksi on nimitetty määräajaksi 28.10. 2013− 31.12. 2014 valtiotieteiden maisteri Jussi Pullinen, 31. Hän ottaa vastuulleen viikoittain ilmestyvän Nyt-liitteen ja sen verkko- ja mobiilisovellusten tuotekehityksen. ”Nytin luontaisen kohderyhmän odotuksiin vastataan jatkossa yhä enemmän digitaalisen maailman puolella. Siellä meillä on hyvät kasvumahdollisuudet”, Pullinen arvioi.

”Nyt-liitteessä on luotu Juhani Mykkäsen esimieskaudella hyvä perusta tulevallekin kehitystyölle. Juhani on kertonut halustaan hakeutua uusiin haasteisiin, ja kapula siirtyy luontevasti seuraajalle”, vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo.

Pullinen on viimeksi työskennellyt Helsingin Sanomissa uutispäällikkönä.

Lisätietoja:

Vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, Helsingin Sanomat, p. 09 122 2310

Vastaava päätoimittaja Pekka Lakka, Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat, p. 05 5388 3201

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanavien kautta 1,9 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi muun muassa Nyt-liite, Kuukausiliite, Nelosen uutiset ja HS.fi. Uudistunut Hesari tarjoaa ainutlaatuista journalismia sanomalehdessä, tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla. Helsingin Sanomat on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.